ČINNOST MLADÝCH HASIČŮ KOBURK ZA ROK 2008

Vydáno: 7.2.2009 (2146 přečtení) | Téma: SDH Koburk

V roce 2008 se nám přihlásilo 13 mladších dětí a 10 starších dětí. První akce, které jsme se zúčastnili, byla Výroční členská schůze SDH Koburk, na kterou si děti připravily pohádku O nezvedených kůzlatech. Během zimy jsme se každý pátek scházeli v tělocvičně, kde jsme nacvičovali na jarní závody a hráli hry. 15. března jsme uspořádali tradiční dětský karneval v koburské hasičárně.

Od dubna jsme s dětmi trénovali venku a 29. dubna některé z dětí splnily zkoušky odbornosti (kronikář, preventista, strojník). Také jsme se zúčastnili pálení čarodějnic. Květen byl opravdu nabitý nejrůznějšími akcemi: 8. května se konalo kladení věnců, 9. až 10. května jsme byli na soutěži O pohár obce Svatý Jiří, kde děti soutěžily v disciplínách: požární útok, štafeta 4×60m, štafeta dvojic, štafeta CTIF a požární útok CTIF. 29. až 30. května se konaly závody v Mladkově, které jsou součástí hry Plamen. 1. června jsme se zúčastnili lampiónového průvodu.

Během prázdnin jsme se nescházeli, protože děti byly na táborech a u babiček. Od září jsme opět trénovali na podzimní závody požárnické všestrannosti, které se konaly v Černovíře a v Jamném nad Orlicí. 6. září proběhl 1. ročník „Koburského dýchánku“, který se velice vydařil. 14. listopadu jsme se vydali na exkurzi do lanškrounské hasičárny, kterou jsme si prohlédli a dozvěděli se mnoho zajímavých věcí. Na podzim jsme se scházeli v hasičárně, kde jsme hráli hry venku nebo v klubovně. V zimě jsme využívali tělocvičnu a také jsme chodili na vycházky po okolí. Na závěr bychom chtěli poděkovat za spolupráci všem, kteří nám velice pomáhali s dopravou na závody a s přípravou k tréninku na soutěže.

Autor: Vedoucí mladých hasičů Koburk