DYNAMIT ZÍSKAL JAMENSKÝ POHÁR JIŽ NATRVALO

Vydáno: 5.5.2009 (2558 přečtení) | Téma: TJ Sokol Výprachtice

Obrázek: Dynamit 2009Oddíl fotbalu TJ Sokol Výprachtice, hrající pod názvem DYNAMIT Výprachtice, zajel o Velikonoční neděli na otevírací turnaj sezóny do Jamného nad Orlicí. Letos již sedmý ročník Memoriálu Ondřeje Filipa bývá poslední příležitostí, jak ještě v hale změřit síly s tradičními soupeři z okolních obcí. I letos jsme nahlásili dvě mužstva, neboť jsme očekávali opět silný zájem turnajedychtivých výprachtických fotbalistů. Nicméně nakonec jsme museli požádat o výpomoc 3 borce z Heřmanic, neboť podstatná část hráčů se postupně z účasti omlouvala, a to ať už díky plnění povinností coby registrovaného hráče, nebo díky zranění anebo díky následkům zcela využité příležitosti „zapařit“ na sobotní zábavě.

Turnaj se hrál systémem každý s každým, 3+1, 2× 12 minut, takže našich 11 hráčů (později díky zranění již jen 10) rozdělených do 2 mužstev zažilo opravdu fotbalově náročné odpoledne.

Motivace soupeřů byla tentokrát lehce zvýšená, neboť Dynamit vyhrál tento turnaj také poslední dva ročníky a platí pravidlo, že kdo vyhraje pohár 3× za sebou, tak si ho již nechává natrvalo.

Prvním soupeřem Dynamitu byly silné Čenkovice, a tak zápas skončil remízou 1:1. Další zápasy se dvěma jamenskými mužstvy a druhým mužstvem Výprachtic byly neméně náročné, nicméně skončily vítězstvími Dynamitu. Druhé mužstvo Výprachtic mělo smůlu, neboť se ve druhém zápase zranil jeden z hráčů, a tak zbývající zápasy museli již odehrát bez střídání. Jenom výborná fyzická kondice zbývajících borců zabránila tomu, aby hodili do hřiště ručník. Jejich celkový předvedený výkon byl nadstandardní. Dynamit tedy obhájil prvenství a zajistil tak jamenským pořadatelům možnost zakoupit na příští rok pohár nový. Oslavy tak mohly proběhnout opět tradičně ve všech občerstvovnách na trase z Jamného do Výprachtic, což nám bylo umožněno hlavně díky velmi tolerantnímu řidiči, který při sklence limonády trpělivě poslouchal stále se opakující fotbalové analýzy a jiná, pro tuto hodinu typická, moudra. Současně byly domluveny termíny letních turnajů, takže výprachtický Memoriál Zdeňka Fajta se uskuteční na místním hřišti v sobotu 25.7.2009.

Autor: Hanyš David