HOSPODA

Vydáno: 9.4.2014 (5091 přečtení) | Téma: Ostatní

Obrázek: Hostinec U JanaVážení občané,jelikož v současné době opět zaznívá kritika ohledně hospody, dovolte, abych se k tomu vyjádřil. Víte sami, že s hospodou ve Výprachticích jsou potíže již od doby, kdy z ní odešel pan Jandejsek. Poté, co slečna Uhrová podala výpověď, nezbylo nám nic jiného než buď hospodu zavřít, nebo vypsat výběrové řízení na nového nájemce. Do výběrového řízení se přihlásil pouze jediný zájemce, a to pan Kozel. Pan Kozel měl svoji představu o provozování hospody. Zastupitelstvo muselo rozhodnout, zda jeho představy o vybavení kuchyně naplní, nebo hospodu nepronajme. Kuchyň v době provozování restaurace děvčaty Uhrovými byla vybavena ještě starým bazarovým zařízením, starším cca 12 let. Stoly v kuchyni byly v různých výškách, různého stáří, kvality i úpravy, vše rovněž něco pamatující. Nakonec bylo rozhodnuto na zastupitelstvu, že se do hospody pořídí nová kuchyň za cca 200 tis. Kč a pizza pec za 60 tis. Kč. Pro Vaši informaci, pouze konvertomat do restaurace, který již většina moderních restaurací má, stojí od 200 tis. až do milionu korun. Zde se ohledně vybavení hospody velmi šetřilo. Investice do restaurace dále spočívaly v provedení úprav rozvodů teplé vody s ohledem na potřebu snížit náklady za odběr elektrické energie. Byly pořízeny dva kombinované bojlery a napojeny na teplovodní kotle, kterými je objekt vytápěn. Původní elektrické bojlery vymontované z hospody jsme vyměnili postupně za porouchané bojlery v obecních bytech. Některá el. zařízení byla vyřazena z provozu a do kuchyně byl pořízen rozvod plynu. Tyto náklady byly opravdu velmi nízké. Až na rozvod plynu za cca 20 tis. Kč to vše dělali naši zaměstnanci, případně místní lidé.

To, že se dnes hospodu někteří z Vás kritizují, zřejmě u nás trochu patří k věci. Domnívám se, že ZO v dané chvíli udělalo vše pro to, aby hospoda fungovala. Stejně tak se ZO zasadilo o to, aby fungovala dětská ordinace, zubní ordinace, lékárna a celá řada dalších věcí. Pokud se kritizuje to, že v hospodě topí zaměstnanci obce, je to pravda pouze částečná. Zaměstnanci v objektu, kde je i hospoda, topí, jelikož nejméně polovinu tohoto objektu provozuje obec, je zde dílna, sociálky pro zaměstnance, šatny, garáž, Výprachtické Kukátko, knihovna apod. Každý, kdy v hospodě byl, ví, že hospodský si hospodu vytápí pizza pecí a radiátory uvnitř hospody jsou proto většinou studené. Hospodský se na nákupu paliva podílí, což je sjednáno v nájemní smlouvě. Restaurace funguje a řada lidí si ji pochvaluje, pravda, je to tam pro některé dražší, ale ceny se od podobných zařízení výrazně neliší. Menu se dá pořídit za cca 70,– až 80,– Kč. Je tam čisto a pořádek. Kritizoval se penzion na Haldě, dětské hřiště u školy a celá řada dalších věcí. Patří ke koloritu některých lidí, že kritizují vše, aniž by přišli s nějakým vlastním řešením. Určitě mne i zastupitele to mrzí, ale každý měl možnost se přihlásit a odpovědnost za provozování hospody převzít, to se však nestalo, byť tady v obci vyučené číšníky i kuchaře máme.


S pozdravem Miroslav Stejskal, starosta obce,

Jiří Pfeifer, Luboš Merta, Jan Koubek, Hana Katzerová – zastupitelé


Komentáře:

  1. Super hospoda, držím palce ,ať zde dlouho vydrží, pivaři ať si koupí pivo domu .

    - Dubánek, 3.5.2014 - 19:24








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.