INFO 16.3. 2020 0:30

Vydáno: 16.3.2020 (824 přečtení) | Téma: Koronavirus

Dnes zasedal krizový štáb obce, dlouhou dobu jsme čekali na vyjádření vlády, všechny informace musíme ověřit, a další info sdělím v pondělí ráno okolo 9 hodiny.

Co se týče naší obce: Mateřská škola ukončí svůj provoz v pondělí 16.3. 2020 odpoledne v 16:00 hodin, od úterý 17.3.2020 bude uzavřena. Jde o 4 děti (rodiny), kde oba rodiče pracují. Ostatní děti z počtu 38 už v podstatě celý týden do školky nechodí. I tito rodiče mají nárok na ošetřovné. Zítra jde na vládu návrh, který říká, že ošetřovné nebude jen na 9 dní, ale na celou dobu karantény, včetně OSVČ. Děkuji všem rodičům za pochopení, ale situace je více než vážná.

Druhým výstupem je, že jako obec zajistíme dovoz léků z lékáren (je třeba domluvit s praktickým lékařem zasílání elektronických receptů) a potravin seniorům, kteří žijí samostatně a nemají v blízkosti své rodinné příslušníky. V případě potřeby zajistíme dovoz léků a potravin i pro další seniory či nemocné buď pracovníky obce, včetně mé osoby, nebo členy jednotek hasičů. Co hodně chybí, je nedostatek ochranných osobních pomůcek pro lékaře, sestry, celkově IZS, ale i další služby včetně sociálních služeb, domovů důchodců, pracovníků v prodejnách potravin a dalšího zboží, či dobrovolných jednotek hasičů.

Musíme si vzájemně pomáhat a věřím, že to zvládneme. Luděk Skalický, starosta obce.


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.