INFO 27.10. 2020 11:00 HODIN - COVID19 OPATŘENÍ OD 28.10.2020

Vydáno: 27.10.2020 (629 přečtení) | Téma: Koronavirus

Nová opatření COVID 19 platící od středy 28.10. 2020, prozatím by měla být platná do ukončení nouzového stavu 3.11.2020

Volný pohyb osob

Vláda od půlnoci z úterý na středu zakázala volný pohyb na veřejnosti od 21.00 do 4.59. Povolené jsou jen cesty do práce či k lékaři a domů. Výjimku budou mít také lidé zajišťující základní infrastrukturu, hromadnou dopravu či roznáškové služby, a také veřejní funkcionáři a ústavní činitelé. Po deváté hodině večer mohou z domu vyjít i ti, kteří venčí psa, avšak pouze do 500 metrů od svého bydliště. Během dne jsou i nadále povolené vycházky v přírodě a v parcích, pobyt na chatách a chalupách, a to v maximálním počtu dvou osob s výjimkou členů domácnosti a spolupracovníků. Stejný počet osob platí i při nakupování.

Celý text opatření najdete zde: http://www.obec-vyprachtice.cz/…_10_2020.pdf

Omezení maloobchodního prodeje

Nově je zakázán maloobchodní prodej v neděli. Ve všední dny a soboty pak mezi 20.00 a 5.00. Výjimku mají čerpací stanice, lékárny, prodejny na frekventovaných místech, jako jsou letiště či nádraží, obchody ve zdravotnických zařízeních a restaurace, které fungují ve formě roznáškového servisu. Nově je zavedeno omezení pro květinářství, kde mohou být od středy v provozovně zároveň jen dva zákazníci. Vláda také upřesnila výjimku pro domácí potřeby, ta se netýká prodejen s nábytkem a podlahovými krytinami. Zákaz nově dostaly sázkové kanceláře.

Omezení farmářských trhů Vláda zakázala prodej na tržištích nebo v mobilních provozovnách, opět však s výjimkami. Tu dostaly pojízdné prodejny zajíždějící do obcí, kde nefunguje prodejna základních potravin a drogerie, také stánkaři prodávající čerstvé i zpracované ovoce a zeleninu, maso a masné výrobky, vejce, pekařské výrobky či med. Vše ale musí být z domácí produkce. Na trzích nebude možné konzumovat zakoupené výrobky, stánkaři mezi sebou musí mít rozestupy alespoň 2 metry a v jeden čas na ploše tržiště nesmí být více než 20 lidí na 400 metrů čtverečních.

Celý text opatření najdete zde: http://www.obec-vyprachtice.cz/…_10_2020.pdf


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.