NÁZORY OBČANŮ - KVĚTEN 2010: JIŘÍ PFEIFER

Vydáno: 4.6.2010 (2457 přečtení) | Téma: Názory občanů

Milí občané Výprachtic, zatím jsem nikam nic nenapsal, protože jako vytížený zaměstnanec ve vedoucí pozici na to zkrátka nemám mnoho času. Nicméně poté, co jsem si přečetl několik dopisů, které adresovalo sdružení „Naše Výprachtice“ a dále Láďa Chládek Zastupitelstvu obce Výprachtice, jsem se rozhodl, že nebudu mlčet jako většina z nás.

Protože ve Výprachticích bydlím a vím, co se zde za poslední roky udělalo, mohu to také srovnávat s tím, co se udělalo v předchozí době. Oproti tomu jsou neustálé výpady několika občanů proti vedení obce. To, že nechtějí větrnou elektrárnu ve Výprachticích, ví již celá republika a nakonec na svůj názor mají právo. Aby však obviňovali vedení obce z koncentrace výkonné moci a podobných nesmyslů, to je již trochu silné kafe!

Myslím si, že pokud si chtějí někteří hrát před volbami na opozici, měli by být především opozicí konstruktivní a přicházet s konkrétními věcmi, které naší obci pomohou. Důležité přece je, jak bude obec fungovat, co se zde postaví, co se zlepší apod. Nezaregistroval jsem dosud například, že by tato opozice navrhla, případně podpořila nějakou dobrou věc. Kritika je však mnohdy silnou stránkou právě nás mnohých. Zkusme se konečně bavit v naší obci o programech těch, kteří do obecního zastupitelstva chtějí kandidovat. Zkusme se bavit o tom, co kdo z kandidátů navrhuje udělat a hlavně jakým způsobem a kde. A jestli je schopen sehnat na tyto navrhnuté akce peníze. Opozici a kritiku považuji za konstruktivní, ale myslím si, že takovouto opozici zatím Výprachtice nemají nebo o ní alespoň nevím.

Kritizovat je totiž velice pohodlné a nic nás to nestojí. Horší je převzít odpovědnost a splnit to, co slíbím.

Věřím, že ve Výprachticích v tomto směru zvítězí zdravý rozum před zlobou a nenávistí. Omlouvám se současně všem, kteří se v mém článku poznali.

Zároveň bych chtěl touto cestou poděkovat současnému starostovi obce Výprachtic JUDr. Miroslavu Stejskalovi za jeho doposud vykonanou práci pro obec.

Autor: Jiří Pfeifer


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.