NOVÁ PANÍ ŘEDITELKA ŠKOLY SE PŘEDSTAVUJE

Vydáno: 8.6.2010 (4217 přečtení) | Téma: Základní škola

Vážení občané Výprachtic,

před pár dny jsem obdržela jmenování do funkce ředitelky Základní školy Jindřicha Pravečka ve Vaší obci. Z tohoto důvodu chci na tomto místě uvést několik podstatných faktů dříve, než se s mnohými z Vás budu setkávat a spolupracovat s Vámi.

V současné době učím v Lanškrouně na ZŠ na Smetanově ulici. Učila jsem na prvním i na druhém stupni a rovněž mám zkušenosti s prací ve vedení školy. To vše je určitě poctivým základem pro mé působení ve funkci ředitelky. Uvědomuji si samozřejmě, že sám člověk mnoho nezmůže, byť i je vedoucím pracovníkem. Vždy jsem stavěla a stavět nadále budu na týmové spolupráci celého pedagogického kolektivu školy.

V současné době vidím několik oblastí, na které je obzvláště nutné se zaměřit.

Jednou z nich je zlepšení klimatu školy. Chci především zlepšit kvalitu řízení v oblasti mezilidských vztahů, a to zejména mezi učiteli a rodiči, vztahy mezi vedením školy a pedagogickým sborem a v neposlední řadě i mezi žáky samotnými.

Další mé aktivity budou směřovat k rodičům. Je ke škodě obce, školy a zcela jistě i samotných žáků, pokud dojíždějí do škol v jiných obcích. Ráda některé rodiny kontaktuji a pohovořím s nimi. Zaměřím se i na intenzivnější spoluprácí s rodiči, tak, aby jim byly poskytovány základní a objektivní informace o škole a o studijních výsledcích žáků. Budu vést pedagogický sbor tak, aby žáci dosahovali co nejkvalitnějšího základního vzdělání, aby brali školu za svoji, aby nebyli na jedné straně zbytečně stresováni, na straně druhé aby byli podněcováni k co nejlepším výsledkům podle schopností každého z nich. Plánuji rozšířit moderní technologie napomáhající výuce, rovněž si však uvědomuji, že ani hodnoty tradiční školy neztrácejí na významu: kvalitní vzdělání, morální a etické hodnoty, základy pro dobré uplatnění v životě a v dalším vzdělávání. Ráda bych, aby se stala škola, tak jak tomu vždy bývalo, středem obce nejen svoji polohou, ale především svým děním. Vím, že tu mám na co navazovat, škola se pravidelně prezentuje na veřejnosti. Chtěla bych, aby byla školou otevřenou nejen rodičům, ale i ostatní veřejnosti. Jsem připravena vést diskusi, vyslechnout názory ostatních a mám opravdový zájem na tom, aby výprachtická škola byla dobrou školou s dobrou pověstí.

Autor: Mgr. Hana Chládková


Komentáře:

  1. Moc Vám fandím. Po přečtení Vašeho představování mám akorát vztek. Takhle jsme si představovali novou p.ředitelku- le. Ale p. starosta rozhodl a je hotovo. Jedné která roky nepracovala na ZŠ,ale p. starosta ji před rokem jmenoval do funkce „zbavili“ no „zbavili“ podala rezignaci, ale k 31.7. 2010. Takže odešla elegantně v klidu.A bylo vyhlášeno výběrové řízení a tam byla přihlášena kamarádka naší p. ředitelky. Komise 3 + 3 a rozhodující slovo starosta. No a byla jmenovaná p. ředitelka, která poslední roky pracovala v Domě pro tělesné postižené a v roce 2009 byla odvolána pro „machinace“ se státními penězi. Čili teď bude tápat zase jak předešlá p. ředitelka, protože někoho kdo se uvede na prví představovací schůzi, že je udivená jak ji rodiče a učitelé nechtějí tak nás vyzvala na cígo a pivko a odešla! A to má pracovní smlouvu bez zkušební doby.Tak teď si vůbec nevíme rady, protože ČŠI má malé pravomoce a vše se vrací ke starostovy. Pohodový školní rok přeje Milena

    - Milena, 5.8.2010 - 09:27

  2. Vážená paní Mileno (pokud je to Vaše skutečné jméno), po přečtení Vašeho nelogického komentáře přemýšlím, zda píšete o naší nové paní ředitelce Mgr.Haně Chládkové, či o nějaké smyšlené osobě. Nevycházím z údivu, jak může někdo zveřejnit tak nepravdivé a urážející informace. Chcete nové ředitelce hned v úvodu její nové práce ublížit a naši školu pošpinit? Můžete, prosím, konkretizovat Vaše zarážející názory? Celý Váš text je absolutní nesmysl! Přeji hezký den.

    - Mgr.Hana Katzerová, 12.8.2010 - 17:37

  3. Jako starosta obce Výprachtice se musím ohradit proti článku, jehož obsah buď popisuje situaci v jiné škole a tedy i v jiné obci, nebo se jeho pisatelka nedokáže srozumitelně vyjádřit. Naše paní nová ředitelka Mgr. Hana Chládková totiž pracovala celý život ve školství a má praxi rovněž jako zástupkyně ředitele školy. Nová paní ředitelka Mgr. Chládková nikdy nepracovala v „Domě pro tělesně postižené“, navíc nepije ani nekouří. Ve výběrovém řízení doporučila výběrová komise její jmenování jednomyslně.

    S pozdravem Stejskal, starosta obce Výprachtice.

    - Miroslav Stejskal, 17.8.2010 - 08:49

  4. Vážený pane starosto, Mgr. Chládková, Mgr. Katzerová a občené obce Výprachtice. Výše podepsaná pod komentářem Milena se omlouvámza svůj špatný slovosled, který vyzněl jak vyzněl. Dopisem jsem se omluvila Mgr. Chládkové, Mgr. Katzerové a panu starostovy, který mě tlf. upozornil co jsem svým komentářem způsobila. Prosím došlo k velkému nedorozumění. Naopak jsem Vaši pani ředitelku chtěla pochválit za její pěkný článek Pani ředitelka školy se představuje. Tento článek se mě líbil jak byl napsán pro občany, rodiče a učitele. Dále pak popisuji jinou (naši) pani ředitelku a ta je z jiné (naší) ZŠ, která je také v malé obci, ale hodně daleko od Vás. Ještě jednou se omlouvám a příště si vše pečlivě po sobě přečtu. S pozdravem Milena

    - Milena, 18.8.2010 - 13:13








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.