OEZ ROZŠÍŘÍ VÝROBU DO KRÁLÍK

Vydáno: 10.7.2011 (5057 přečtení) | Téma: Informace

Obrázek: OEZ Letohrad Už na jaře se začaly objevovat informace o tom, že strojírenská firma OEZ z Letohradu má zájem rozšířit svou výrobu do Králík. Mluvčí firmy Tomáš Hermann v těchto dnech potvrdil, že podnik chce v pětitisícovém městě vyrábět zcela nový produkt a zaměstná přes sto lidí.


„V Králíkách se plánuje výroba nového produktu, který je ve vývoji. Předpokládáme, že do dvou let od zahájení produkce by mohlo v Králíkách najít práci až sto třicet lidí,“ uvedl Hermann.

Společnost, kterou vlastní koncern Siemens, si region vybrala z několika důvodů. Výrobu umístí v halách, které si pronajala, a nemusí tedy stavět nový závod. Mělo by jít o areál bývalé Tesly, kde sídlila nástupnická společnost Novalamp. Podnik také očekává, že tam najde potřebné množství lidí, protože v regionu Letohradu už nemá dostatek pracovníků. První dělníky začne přijímat na přelomu roku. „Na Letohradsku jsme zvýšili počet zaměstnanců během dvou let o 36 procent na stávajících 1800 a trh práce už je zde do značné míry vyčerpaný,“ řekl Hermann.

„Silná firma je pro město přínos. Lidé by nám neutíkali do světa a začali tu stavět. Mám ale malinko obavy, aby tady OEZ potřebný počet lidí našel,“ řekl místostarosta města Králíky Antonín Vyšohlíd.

Zdroj: http://orlicky.denik.cz/zpravy_region/oez-rozsiri-vyrobu-do-kralik20110630.html

Autor: www.oez.cz


Související články:


Komentáře:

  1. DOBRÝ DEN (PANE,PANÍ) MEZI MĚSÍCEM ŘÍJEN A LISTOPAD JSEM SI VYPLNILA PŘIHLÁŠKU V KRÁLÍKÁCH OHLEDNĚ ZAMĚSTNÁNÍ ,JELIKOŽ JSEM V ČÁSTEČNĚ INVALIDNÍM DUCHODU A SCHÁNÍ PRÁCI TAK PROSÍM O NĚJAKÝ KONTAKT KDE SE MOHU INFORMOVAT NA PRÁCI V POZICI DĚLNÍK.DĚKUJI S POZDRAVEM CHALOUPECKÁ MARKETA

    - CHALOUPECKÁ MARKETA, 27.12.2011 - 17:54








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.