PODĚKOVÁNÍ PRO ZŠ VÝPRACHTICE Z MĚSTSKÉ GALERIE VYSOKÉ MÝTO

Vydáno: 23.6.2017 (1460 přečtení) | Téma: Informace

Základní škola Jindřicha Pravečka ve Výprachticích obdržela děkovný dopis od paní kurátorky Danko z městské galerie z Vysokého Mýta. Jsem za to velmi rád a hřeje mě to u srdce. Je to samozřejmě výborná vizitka pro naše učitele, ale i děti a rodiče. Dopis zveřejňuji v plném znění. Luděk Skalický, DiS., starosta obce Výprachtice.

Vážená paní ředitelko, pane řediteli,

vaši žáci navštívili v uplynulém měsíci Městskou galerii ve Vysokém Mýtě a absolvovali připravený program. Musím říci, že se svým chováním a přístupem vymykali tomu, co u nás denně pozorujeme při školních výletech. Od poloviny května nás navštívilo cca 1 300 školáků z 35 základních škol z celých východních Čech, takže máme, myslím, reálnou představu o fungování vzdělávacího systému. Upřímně – těším se, až školní výlety skončí, protože mám někdy pocit, že veškerá naše snaha o to, aby se dětem u nás líbilo a něco si odnesly, je naprosto marná. Navíc mám strach, že nám zboří galerii. Učitelé často jen rezignovaně přihlížejí…

To však není případ vašich žáků a pedagogů. Chci jim touto cestou poděkovat, jak své žáky vedou a zvládají. Děti jsou komunikativní, aktivní a mají zájem. Je vidět, že učitelé mají u dětí respekt, ale zároveň je mají žáci rádi. Rozhodně to není samozřejmost. A věřte, že takových škol, jakou je ta vaše, mnoho není. Klobouk dolů před prací, kterou odvádíte. Děkujeme za vaši milou návštěvu a těšíme se zase někdy v budoucnu na viděnou.

Pěkné zasloužené prázdniny přeje

Bc. Iveta Danko

kurátorka

MG_logo.png

Městská galerie Vysoké Mýto

Náměstí Přemysla Otakara II. 96

566 01 Vysoké Mýto

+420 778 531 908

iveta.danko@vysoke-myto.cz

www.galerie-vm.cz


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.