PODZIM 2009 A SPOZ

Vydáno: 3.12.2009 (2639 přečtení) | Téma: Dění v obci

Z á ř í. V úterý 1. září přišlo v doprovodu svých rodičů i prarodičů do 1. třídy Základní školy Jindřicha Pravečka ve Výprachticích 11 prvňáčků: Marcela Burešová, Tereza Grossmannová, Dominik Husák, Edita Chládková, Milan Jaroš, Vít Kristek, Kateřina Lerchová, Veronika Marková, Lucie Mertová, David Prokopec a Zdeněk Šponiar.

Přivítala je třídní učitelka Mgr. Hana Katzerová a ředitel školy Mgr. Petr Fiebiger. Tento významný den našich dětí je zaznamenán v obecní kronice, každý prvňáček sem namaloval svůj obrázek, SPOZ pro děti připravil také malý balíček. Je přáním nás všech, aby se prvňáčkům ve škole líbilo a úspěšně zvládali první povinnosti a úkoly.


Ř í j e n. Malé občánky jsme vítali poslední říjnovou sobotu, která byla zároveň i posledním dnem tohoto měsíce. Malého slavnostního setkání se v obřadní síni Obecního úřadu zúčastnilo se svými rodiči pět dětí – chlapečci: Dominik Jakab, Kristián Holubec, Alex Milde a holčičky: Natali Beranová a Lucie Jandejsková. Doprovodili je také babičky a dědečkové, strýčkové a tety. Na vítání s básničkami a písničkami vystoupila děvčátka z mateřské školky, zazpívala Alexandra Tosto, hudební doprovod zajistila Jana Štefanová.

Přejeme novým občánkům a jejich rodinám hodně zdraví, lásky, radosti a pohody.


L i s t o p a d. V pátek 13. listopadu se na sále hostince U Jana konala Beseda s důchodci, již každoročně připravuje SPOZ, Obecní úřad, Agrospol s.r.o. a OS KOVO při OEZ provoz Výprachtice. Po malém občerstvení následoval kulturní program – pásmo operetních melodií s názvem „Láska brány otevírá“, které bylo provázeno veselým vyprávěním herců z Opavy. Na všech uvedených akcích Sboru pro občanské záležitosti fotografoval pan Jan Skalický, kterému tímto za jeho ochotu a vstřícnost děkuji. Na internetových stránkách obce si můžete fotografie prohlédnout.

Autor: Hanyšová Marie