POHÁDKA, KTERÉ SCHÁZÍ ZLATÁ RYBKA

Vydáno: 14.10.2010 (2647 přečtení) | Téma: Volby do zastupitelstva obce

Vážení občané, nedávno jste obdrželi program nezávislého sdružení kandidátů (SNK). Tento program je skutečně skvělý, obsahuje projekty v řádu desítek, možná i stovek milionů korun. Program počítá s dostavbou tělocvičny, kterou nepožadují přitom sportovci, ani škola – za „bratru“ několik milionů korun (na uvedené není grantový program – tedy financovat by se měl zřejmě z prostředků obce). Škola přitom potřebuje zejména vybavení nábytkem a šatny.

Čistírna odpadních vod ve Výprachticích je vybavena moderní technologií (rekonstrukce je z roku 2005). Vzhledem k tomu, že je nutné pravidelně odebírat vzorky, víme, že čistírna splňuje normy stanovené předpisy pro její provoz. Schází možná elektronické hlášení poruch a další drobnosti, se kterými se počítá.

Dokončit kanalizaci v obci je pěkné, ale nereálné. Musíme pokračovat v odkanalizování obce, ale je to běh na dlouhou trať. Dokončit odkanalizování obce a vodovod je úkol na několik volebních období. Náklady by byly v desítkách, možná stovkách, milionů korun. Obec by v žádném případě neměla ani na dofinancování cca 30 % nákladů akce. Jenom projekční práce by byly v řádu stovek tisíc. Projekt na pokračování v odkanalizování některých částí obce je zpracován a víme tedy o čem mluvíme.

Další bod programu SNK – plynofikace obce (náklad 30 až 40 milionů korun). Dotace na uvedené neexistují. Naposledy byl vyhlášen dotační program na plynofikaci obcí za ministra Ambrozka (Operační program životního prostředí). Nyní se obdobný program vztahuje na obce pouze do 500 obyvatel.

A tak by bylo možné pokračovat. Program kandidátů za Sociální demokracii vychází z dotačních programů, které fungují a platí. Každý ví, že když jsou peníze na zateplení, bude asi zateplovat a nebude dělat něco jiného, na co prostě dotace nejsou.

Myslíme si, že programu SNK, který je hezkou pohádkou pro dospělé voliče, přece jenom něco schází.

Autor: Kandidáti do voleb za ČSSD


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.