POSLEDNÍ VOLEJBALOVÝ ZÁPAS PODZIMNÍ ČÁSTI SOUTĚŽE TJ SOKOL VÝPRACHTICE A - VO LANŠKROUN B ANEB ZAKONČENÍ POLOVINY SEZÓNY NA KRÁSNÉM 1. MÍSTĚ

Vydáno: 6.11.2008 (2209 přečtení) | Téma: TJ Sokol Výprachtice

Obrázek: Sokol Muži A 0809K poslednímu utkání podzimní části Krajského přeboru II. třídy jsme přivítali družstvo z nedalekého Lanškrouna. Tento tradiční soupeř je vždy velmi kvalitně připraven a na derby s výprachtickým týmem obzvlášť, nehledě na to, že se jednalo o první příčku v tabulce po podzimní části soutěže.

Lanškrounských hráčů přijelo celkem osm, což je na volejbalový zápas ideální počet. Výprachtických bylo bohužel jako vždy pouze šest, tedy tak akorát.

V sobotu 11. října bylo ideální počasí pro jakýkoli sport, takže i pro odbíjenou. Los, kde jsme si mohli zvolit lepší stranu vzhledem k sluníčku, jsme prohráli, a tak nezbývalo, než se sluncem smířit přinejmenším na dva sety. Začali jsme proti soupeři s vervou nám vlastní a po pár míčích jsme přesvědčivě vedli. První zápas jsme měli soupeře pod neustálým tlakem a tento tlak jsme přetavili v jednoznačné vítězství v poměru 3:0.

V pauze mezi zápasy jsme se řádně posílili v naší klubovně u Vildy. Probrali jsem taktiku na další zápas, něco tekutin dali (prodali) i soupeři, aby se necítili znevýhodněni před dalším kláním.

Druhý zápas začal přesně ve dvanáct hodin. Již výše zmíněný los jsme opět prohráli, zase proti slunci. V prvním setu již soupeř kladl houževnatější odpor a domácí tým ho získal až v koncovce. Druhý set jsme nezvládli nápor soupeře a došlo to až do stavu 12:19 pro hosty, což již bylo velmi kritické pro domácí – vybrané dva tajmy, nervozita… Jakoby zázrakem se domácím tento nepříznivý stav podařilo zvrátit na 20:19. Na tento úder již soupeř nedokázal reagovat a druhý set prohrál. Ve třetím dějství už domácí žádné drama nepřipustili a zasloužené vítězství si pohlídali. Druhý zápas vyhráli domácí v poměru 3:0 a potvrdili tím průběžné první místo v tabulce o dva body právě před Lanškrounem.

Děkujeme všem příznivcům výprachtického volejbalu za přízeň a podporu na domácích utkáních, ale i na hřištích soupeřů a věříme, že tato přízeň potrvá i pro jarní část soutěže. Dále bych chtěl poděkovat Vildovi Chládkovi za vzornou obsluhu a občerstvení, které je vždy připraveno nejen na mistrovská utkání, ale i na trénink.

Autor: Šulc Martin