POVINNÉ KONTROLY KOTLŮ NA TUHÁ PALIVA

Vydáno: 20.9.2016 (2627 přečtení) | Téma: Životní prostředí

Tento článek je reakcí na oranžový reklamní leták, nejmenované společnosti, který nám byl v předchozích dnech doručen do schránek. Šlo o reklamu na revizi kotlů, čištění a kontrolu spalinové cesty. Chceme Vám sdělit, že Obec nemá a nemůže mít vliv na rozesílání podobných reklam a už vůbec nemůže ovlivnit texty, různé termíny apod., které si firmy píší sami. Apelujeme proto na občany, aby byli obezřetní a pokud už chtějí takto nabízených služeb využít, aby si důkladně prověřili danou firmu. Co se týče důvěryhodnosti firmy z oranžového letáku: byla založena v květnu 2016, má živnost v oboru kominictví (může napsat zprávu o kontrole spalinové cesty) a pan jednatel (jen a pouze on) má oprávnění ke kontrole kotlů výrobců Viadrus, OPOP, Atmos a Attack (zjištěno na stránkách Asociace podniků topenářské techniky, odkaz je uveden níže)


K revizi kotlů:


Podle zákona 201/2012 Sb. §17 odst. 1, písm. h) je každý majitel spalovacího zdroje na pevná paliva o jmenovitém příkonu 10 až 300kW včetně, který slouží jako zdroj tepla pro teplovodní soustavu, povinen provádět jednou za dva roky kontrolu technického stavu a provozu tohoto zdroje. Podle §41 odst. 15 musí první kontrola proběhnout nejpozději do 31.12.2016. (Tuto kontrolu musí mít i nové kotle, ikdyž byly nainstalovány třeba letos)

Kontrolu je oprávněna provést jen osoba, která je proškolena výrobcem a je držitelem oprávnění k instalaci, provozu a údržbě daného kotle. Seznam oprávněných osob naleznete na stránkách jednotlivých výrobců, nebo hromadně na stránkách Asociace podniků topenářské techniky: http://www.aptt.cz/…neni-ozo.php?…


Odkazy na výrobce u kterých se mi podařilo nalézt informace o kontrolách kotlů a na kterých je i více informaci o tom, co vše je ke kontrole kotlů zapotřebí:

Atmos: http://www.atmos.eu/…ni-technici/

OPOP: http://www.opop.cz/revize-kotlu

Dakon: http://www.dakon.cz/…tuha-paliva/

Viadrus: http://www.viadrus.cz/revize-115.html

Verner: http://www.kotle-verner.cz/…ntroly-kotlu

Benekov: http://www.benekov.com/kontroly-kotlu

Ekoefekt a carborobot: http://www.kotle.cz/…/84-novinka3


Komentáře:

  1. Dobrý den, ještě jsem našel seznam techniků zde http://kalkulackaenergie.com/…tuha-paliva/

    - Martin, 31.10.2016 - 11:46








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.