PROJEKT PŘÍSTAVBA K TĚLOCVIČNĚ ZŠ VÝPRACHITCE

Vydáno: 25.4.2006 (3354 přečtení) | Téma: Projekty obce

Obec Výprachtice hodlá v tomto roce realizovat přístavbu k tělocvičně Základní školy Jindřicha Pravečka Výprachtice. Tělocvična v současné době nemá žádné sociální zázemí, neboť původní šatny byly využity jako sklady a další prostory pro kuchyň. Bez potřebného sociálního zázemí není možné tělocvičnu řádně užívat. Zmíněná přístavba tento problém bude řešit. V přístavbě k tělocvičně budou vybudovány WC pro dívky a chlapce, dvě šatny pro cvičence, dvě umývárny se sprchovými kouty, úklidový kout a WC cvičitelů. Předmětné zázemí bude využíváno nejen dětmi se základní školy ale i dalšími občany, zejména pak sportovci z TJ Sokol Výprachtice.

Realizační projekt bude proveden pracovníky firmy BKN Vysoké Mýto, kteří zpracovali již dříve rovněž projekt pro stavební povolení. Obec na uvedenou akci získala pouze 2 mil. Kč, namísto požadovaných 15 mil. Kč. Zastupitelstvo obce, na svém jednání dne 12.4.2006, za účasti ředitele Základní školy Jindřicha Pravečka Výprachtice a za účasti odpovědných zástupců TJ Sokol Výprachtice rozhodlo o tom, že bude plánovanou akci realizovat. Rozsah akce bude dán právě zmíněnými finančními prostředky, které byly na uvedené získány. Získanou částku není možné použít na jiný účel, než na jaký byla tato částka určena. Účel na jaký je možné dotační státní prostředky použít vyplýval ze samotné žádosti o dotaci a z dalších podkladů, které se obvykle přikládají k žádosti (investiční záměr, technická zpráva apod.).

Změnu účelu může povolit pouze ten, kdo dotaci přiznal. Vzhledem k tomu, že je před volbami, je to takřka nemožné. Zkušenosti jiných subjektů jsou v tomto směru velice špatné i za situace, kdy se volby nekonaly. Další možností, je získané prostředky vrátit a nedělat nic. Víme, že některým z Vás se toto řešení nemusí líbit. Přístavba nicméně bude realizována tak, aby bylo možné v budoucnu přistavět další podlaží s tribunou, případně s jiným potřebným zázemím. Jaké další zázemí bude potřebné ukáže čas.


Obrázek: Přístavba tělocvičny


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.