SPOZ - TŘI OHLÉDNUTÍ

Vydáno: 4.10.2007 (2668 přečtení) | Téma: Dění v obci

Naše obec má čtyři nové občánky – dva chlapečky: Pepu Medka, Štěpána Helbicha a dvě holčičky: Petru Marešovou a Elišku Chládkovou. Mezi výprachtické občánky jsme je přivítali v sobotu 23. června 2007 v obřadní síni Obecního úřadu ve Výprachticích. S básničkami vystoupily děti z mateřské školy, dále Ilona Kulhánková a Sára Šedivá, zazpívala Jana Koubková a Irena Hejlová, hudební doprovod Jana Štefanová. Potěšila nás milá a příjemná atmosféra sobotního odpoledne. Dětem a jejich rodičům přejeme hodně zdraví, štěstí, pohody, radosti a spokojený rodinný život.


Hned příští týden ve čtvrtek 28. června se v obřadní síni konalo slavnostní setkání žáků deváté třídy ZŠ Jindřicha Pravečka Výprachtice a nastávajících prvňáčků a jejich rodičů. Předávání štafety s programem zpestřilo odpoledne předposledního školního dne, úsměvy a potlesk přítomných dokazoval, že se líbilo. Děti z MŠ – budoucí prvňáčci dostaly šerpu a svým starším kamarádům připravily dáreček. Ani SPOZ nezůstal pozadu a nastupujícím i odcházejícím školákům předal malou pozornost – potřeby do školy, které po prázdninách mohou využít.


Malí žáčci – prvňáčci: Jana Burešová, Martin Dušek, Lucie Faitová, Radka Chládková, Jan Koubek, Daniel Lochman, Liliana Nýdecká, Lukáš Pánik a Jan Šponar zasedli poprvé do školních lavic 3. září 2007, kde je přivítal pan ředitel Mgr. Petr Fiebiger, paní učitelka Mgr. Daniela Smejkalová a pan starosta JUDr. Miroslav Stejskal. Ve vyzdobené třídě čekaly na lavicích už nové školní pomůcky a malý balíček dostali prvňáčci i od Sboru pro občanské záležitosti, předala je paní Marie Bašková a dohlédla, aby i v obecní kronice byl tento první školní den zaznamenán. Fotografování na všech akcích zajišťoval pan Jan Skalický, děkujeme mu za ochotu a vstřícnost. Na prahu nového školního roku 2007/2008 přejeme všem žákům, včetně prvňáčků, ale také studentům a učňům, aby načerpali mnoho znalostí, vědomostí a dovedností v klidné atmosféře, pohodě a porozumění, pedagogům a rodičům pak trpělivost a čas pro své zvídavé děti.

Autor: Hanyšová Marie