TURISTICKÝ PORTÁL KRAJE JE NEJLEPŠÍ V REPUBLICE

Vydáno: 23.1.2012 (2010 přečtení) | Téma: Informace

Obrázek: Turistický portál kraje - nejlepší v republiceBrno (13.1.2012) – První místo v kategorii Nejlepší turistický portál v rámci Velké ceny cestovního ruchu 2011/12 získal turistický portál kraje www.vychodni-cechy.info. Cenu převzal včera v podvečer v Brně u příležitosti veletrhů GO a Regiontour Miroslav Stejskal, předseda výkonné rady Destinační společnosti Východní Čechy a radní Pardubického kraje zodpovědný za oblast cestovního ruchu.

V soutěži se hodnotily především množství, kvalita a užitečnost informací, počet jazykových mutací a kvalita jejich zpracování, grafika webu, snadnost navigace a ovládání, tzv. uživatelská přívětivost a použitelnost, dále inovativní služby, uživatelská a komunitní otevřenost jako například diskuze, sociální sítě apod. a také vnitřní provázanost informací v rámci webu.

„Z této ceny mám upřímnou radost a velmi mne těší, že se nejedná o první ocenění krajského turistického portálu“, řekl radní Miroslav Stejskal. Turistický portál www.vychodni-cechy.info se může pochlubit i zvláštní cenou ministra pro místní rozvoj za nejlepší turistickou webovou prezentaci v kategorii regiony, udělenou v rámci soutěže Zlatý erb v letech 2007 a 2008. Podle pravidel soutěže není už možné toto ocenění obhajovat.

Turistický portál vychodni-cechy.info funguje v celkem devíti plnohodnotných jazykových mutacích a oslovuje tak velmi širokou veřejnost nejen u nás, ale i v zahraničí. Svoji nabídku cílí nejen na návštěvníky prostřednictvím webových stránek, ale také v rámci sociální sítě Facebook a nově také prostřednictvím mobilní webové aplikace m.vychodni-cechy.info, což ocení zejména uživatelé mobilních zařízení, kteří mohou získávat turistické informace i v závislosti na své aktuální poloze v terénu. Kromě toho portál nabízí i možnost stáhnout a uložit vyhledaná data z portálu do GPS zařízení.

„Ke správnému naplánování výletu či dovolené v našem krásném kraji může návštěvník portálu využívat funkci Plánovač výletů, která poslouží k snadné tvorbě i vícedenního programu. A pokud návštěvník nebude mít chuť něco plánovat, portál mu nabízí více jak 120 již zpracovaných inspirativních programů,“ doporučil radní Miroslav Stejskal. Novinkou portálu je možnost online rezervace ubytovacích služeb a nákupu vstupenek na kulturní a sportovní akce. Nakoupit na portálu lze také rozmanité balíčky zážitků sestavené a prodávané přímo jejich poskytovateli. Obsah portálu zpestřuje bohatá multimediální galerie, k dispozici je množství videí, fotografie, virtuální prohlídky, přečíst si můžete i Turistické noviny v elektronické listovací podobě.

0ficiální turistický portál vychodni-cechy.info provozuje a spravuje Destinační společnost Východní Čechy společně s Pardubickým krajem. Jeho obsah tvoří, pravidelně aktualizují a informacemi doplňují poskytovatelé služeb v cestovním ruchu a turistická informační centra.


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.