VÝSTRAHA ČHMÚ - SILNÉ BOUŘKY, VYSOKÉ TEPLOTY - SOBOTA 15.6. 2019 - NEDĚLE 16.6.2019

Vydáno: 14.6.2019 (925 přečtení) | Téma: Informace

Výstraha ČHMÚ – silné bouřky, vysoké teploty – sobota 15.6. 2019 – neděle 16.6.2019

Očekává se výskyt velmi silných bouřek, doprovázených kroupami, nárazy větru kolem 25 m/s (kolem 90 km/h) a přívalovými srážkami kolem 50 mm.

Doporučení ke zmírnění následků jevu: Lokálně se očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem apod. Nárazy větru mohou lámat větve, vyvracet stromy. Nebezpečí představují také kroupy a blesky. Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice, problémy v dopravě apod. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty, případně i kroupami. Nutno zabezpečit okna, dveře, skleníky, volně položené předměty apod. Nevstupovat a nevjíždět do proudící vody a zatopených míst. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně.

http://portal.chmi.cz/…y/index.html


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.