ZPRÁVY Z RADNICE - DUBEN 2011 - KVĚTEN 2011

Vydáno: 10.6.2011 (2261 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2011

Obrázek: Znak obce Vážení přátelé, v měsících dubnu a květnu proběhla ve Výprachticích celá řada akcí. Bylo to především tradiční setkání motorkářů, kteří ve Výprachticích zahájili svoji sezónu. Letos jich do Výprachtic přijelo 190, což je oproti loňskému roku (kdy jich bylo 150) výrazně více. K tanci a poslechu hrála výborná rocková kapela HERRGOTT. Velikonoční zábava ve Výprachticích se z důvodu setkání motorkářů nekonala, navíc na stejný termín připadla pouť a zábava v Horních Heřmanicích. Žáci naší základní školy prováděli v dubnu v rámci akce “Den Země” úklid okolo školy. Tato akce zde již má určitou tradici a je dobře, že naše děti získávají vztah k přírodě, který jim naše škola pomáhá i takovýmito akcemi rozvíjet.

30. dubna se již tradičně za hasičskou zbrojnicí v Koburku a na hřišti TJ Sokol konaly oslavy „Pálení čarodějnic“.

8. května pak proběhla v Koburku tradiční “Koburská pouť”. Byla zahájena v 10.00 hod. bohoslužbou pod širým nebem, kterou celebroval pan farář Ireneusz Szocinski. Pro poutníky byly připraveny malé i velké koláče s vynikající náplní, domácí polévka a řízek s bramborovým salátem. Všichni se mohli také občerstvit mnoha nápoji, včetně těch ostřejších. Na dopolední program navazovaly v 17.00 hodin oslavy 66. výročí osvobození naší vlasti. Na těchto oslavách zahrála Výprachtická dechovka, hasiči z SDH Výprachtice a SDH Koburk pak položili věnce k hrobům obětí a padlým v 1. a 2. světové válce. Poděkování patří Vám všem, kteří jste tyto akce zorganizovali, a rovněž všem, kteří se jich zúčastnili. Vážíme si zejména těch, kteří se účastnili a pomohli dne 8. května na obou akcích.

11. května 2011 na sále KD Výprachtice připravila Základní škola Jindřicha Pravečka program ke “Dni matek”. Žáci a učitelé naší základní školy ukázali, že umí. Program byl velice pěkně připraven. Obsahoval písničky, taneční vystoupení, ukázky JUDO, scénky apod. Určitě si všichni učinkující, učitelé i paní ředitelka zaslouží naše veliké poděkování.

Dne 15. května 2011 se ve valteřickém kostele konal program pod názvem “Velikonoční kantáta”. Pro účastníky byly připraveny výborné domácí klobásy na grilu a kromě nealkoholických nápojů také něco pro zahřátí.

Dne 21. května 2011 se uskutečnila akce, na kterou jsme získali dotaci z programu Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj – Překračujeme hranice. V bohatém programu pod názvem “Poznejme se sousedé” vystoupily děti z naší mateřské školy, ze Základní školy J. P. Výprachtice, Výprachtická dechovka, dechová hudba Bludověnka a hudební skupina KALDA BAND. Této akce se účastnili také přátelé z Polska, konkrétně z našeho družebního města Lándek Zdrój. Děti i dospělí se mohli pobavit při vystoupení žonglérů, kteří jim umožnili se žonglování i přiučit. Velice zajímavé bylo malování na obličej a kdo měl hodně energie, mohl ji případně vyskákat na skákacím hradu. Projížďky na koních byly vždy tradičním zážitkem, na který se těšili jak starší, tak mladí. Bohaté občerstvení pak umocnilo zážitek ze setkání s našimi sousedy. Tato akce nás nejenom pobavila, ale navázali jsme také nové kontakty s našimi polskými přáteli, poznali jsme trochu jejich kulturu a tradice. Akce započala již tradičně mší svatou. Zábavné odpoledne, které se pro řadu z nás protáhlo, udělalo radost hlavně dětem. Velké poděkování zaslouží paní Kateřina Medková, která měla organizačně celou akci na starosti. Svého úkolu se zhostila příkladně. Panu faráři Szocinskému děkujeme za pomoc při zajištění organizačních záležitostí s polskými přáteli. Celý program velice zdatně komentovala paní Mgr. Hana Chládková. Děkujeme Vám, paní ředitelko, kantorům a dětem za kvalitní vystoupení Vašich žáků. Za poslední období jste udělali výrazný krok vpřed směrem k lepšímu. Vystoupení Vašich dětí, a to jak ke “Dni matek”, tak i v sobotu dne 21. 5. 2011 na akci “Poznejme se sousedé”, bylo velice pěkné a příjemné. Obdobné poděkování si zaslouží rovněž naše mateřská škola a Výprachtické kukátko.

Poděkování patří také členům zastupitelstva, zaměstnancům obce, Výprachtické dechovce, fotografovi Honzovi Skalickému a dalším. Život v obci je mnohotvárný a zajímavý právě v tom, že si dokážeme nejenom vyměnit názory, ale také se setkat, pobavit se, popovídat si a mnohdy tak urovnat řadu věcí právě na akcích, které pro sebe i pro své okolí dokážeme vzájemně uspořádat. Pěkný konec jara a počátek léta přejeme Vám všem. Nechť se Vám podaří dokončit vše, co jste si naplánovali.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.