ZPRÁVY Z RADNICE - LISTOPAD 2007

Vydáno: 17.12.2007 (2260 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2007

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás v tomto adventním čase pozdravili a před koncem roku trochu, alespoň v krátkosti, zavzpomínali, co nám vlastně rok 2007 přinesl.

Rok 2007 se zapíše určitě do historie naší obce jako rok problematický a náročný. Obec byla nucena řešit řadu potíží spojených se zajištěním dodávek vody. Bylo nutné vyměnit, případně opravit, čerpadla, jistící a kontrolní zařízení, ventily, přívodní potrubí apod.

Obec současně realizovala řadu investičních a neinvestičních akcí, jako např. výstavbu bytových jednotek, opravu střechy a výměnu topení v naší škole, rekonstrukci kulturního domu apod. Rovněž byly prováděny práce na čistírně odpadních vod, probíhala údržba zeleně, lesních pozemků, komunikací.

Garáže u budovy výprachtické hasičské zbrojnice získaly novou měděnou střechu.

V souvislosti s možností získat dotace z fondů EU byly zajišťovány, prostřednictvím odborných firem, podklady k žádostem o dotace.

Pracovalo se na nové přístupové komunikaci k bytovkám, na přípojce vody, přípojce elektro, na dešťové kanalizaci apod.

Byla prováděna údržba budov, osvětlení a byly prováděny práce, které jsou pro chod naší obce nezbytné.

Zaměstnanci obce se snažili splnit všechny úkoly svědomitě, odpovědně a v termínu. Možná se ne vše podařilo. Některé souhry méně šťastných náhod měly dopad na plnění běžných pracovních úkolů. Jakmile napadl první sníh, došlo např. k poruše obecního traktoru. Při nedostatku vody současně selhalo čerpadlo a další technika. Možná se některým věcem dalo předejít, některé potíže prostě přináší život a mnohdy i opakovaně. Věříme, že řada z Vás měla možnost si „složité životní situace“ vyzkoušet mnohokrát tzv. „na vlastní kůži“ a nalezneme proto mezi Vámi většinu, která má pro tyto nedobré příhody pochopení.

Abychom nehovořili pouze o obci, zmíníme se rovněž o činnosti našich sdružení a spolků.

Hasiči ze Sdružení dobrovolných hasičů Koburk pokračovali ve svém úsilí o dokončení rekonstrukce objektu hasičské zbrojnice v Koburku. SDH Výprachtice pracovala na své připravenosti pro zásah při požáru. Aktivní členové TJ Sokol Výprachtice pilně pracovali na budování svého nového zázemí. Naši důchodci se pravidelně scházeli a jejich program byl velmi nabitý a rozmanitý. Nesmíme zapomínat rovněž na základní a mateřskou školu, na naše myslivce a na všechny z Vás, kteří jste přispívali k tomu, aby život na naší vesnici byl rozmanitější a přitažlivější.

Řada dobrovolníků pracovala na opravách našeho kostela „Proměnění Páně“. Máme všichni radost, jak náš kostel září novými barvami. Všem Vám aktivním patří upřímné poděkování. Bez Vás by vesnice nebyla tím, čím je, nebylo by v ní tolik rozmanitého dění, které vesnici vytváří.

Do nadcházejícího období Vánoc nám dovolte, abychom Vám popřáli příjemně prožité Vánoce ve společenství Vašich blízkých, které Vám přinesou nejeden okamžik tiché radosti, klidu, štěstí a spokojenosti.

Přejeme Vám, aby období Vánoc bylo obdobím, které bude u Vás i Vašich blízkých probouzet fantazii a rozeznívat ve Vašich myslích touhu po lásce a zázraku, který je spojován s narozením Ježíše Krista. Do nového roku Vám upřímně přejeme hodně štěstí a pevné zdraví Vám i Vašim blízkým.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.