ZPRÁVY Z RADNICE - LISTOPAD 2008

Vydáno: 4.12.2008 (2431 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2008

Vážení přátelé, dovolte, abychom Vás pozdravili v době nadcházejících vánočních svátků.

Nejdůležitější akcí v listopadu bylo pro naši obec provedení čerpacích zkoušek a ověření kvality vody v lokalitě „Zaječín“ a „Vlčí důl“.

Na základě provedených měření množství vody a hygienických rozborů vody bylo zjištěno, že čerpání z vrtu vykazuje stejné hodnoty, které byly naměřeny při nalezení vodního zdroje, tedy zhruba 1 l/s v lokalitě „Vlčí důl“ a 0,6 l/s v lokalitě „Zaječín“.

Množství vody, které má obec v současné době k dispozici, s dalšími zdroji pitné vody, které byly nalezeny, se jeví pro obec jako dostatečné. Problémem jsou spíše některé trasy rozvodů obecního vodovodu, které jsou vedeny v litině, někde dokonce ještě v azbestu. Tyto rozvody vykazují občasné závady, které pak znepříjemňují život jak nám, tak zejména Vám občanům.

Máme v plánu postupnou obměnu těchto zastaralých rozvodů. Prvořadé nyní pro nás bylo to, aby bylo vody pro obec dostatek.

Obec připravuje v současné době podklady k žádostem na dotace na příští rok a na roky další. Z důležitých akcí bychom zmínili zejména zateplení budovy obecního úřadu, včetně výměny oken a změny způsobu vytápění této budovy, dále pak rozšíření splaškové kanalizace do dalších částí obce, přípravu projektu na úpravu středu obce, připojení nově nalezených vrtů na vodojemy v Zaječíně a ve Vlčím dole, výměna litinových a azbestových tras vodovodu apod.

V příštím roce bychom chtěli pokračovat v opravách obecních cest, máme v plánu rozšířit veřejné osvětlení od Holubářových na pilu Výprachtice, řešit potíže v obecních bytech v místě bývalé mateřské školky apod.

Z akcí konaných v měsíci listopadu je nutné se zmínit o setkání výprachtických důchodců, které organizoval SPOZ, AGROSPOL, obecní úřad a další.

Domníváme se, že se toto setkání vydařilo. Vzhledem k počasí byla účast nižší než obvykle. Lidé se dobře pobavili a poseděli se sousedy, což je velmi důležité.

Dovolte nám, abychom Vás pozvali na „Vánoční koncert“, který se bude konat v kostele Proměnění Páně ve Výprachticích dne 13. 12. 2008 v 15.00 hod.

Základní škola Výprachtice Vás ve stejný den pozve na výstavu prací svých žáků. Na dvorku školy (směrem na Bystřec) se pak bude konat zabíjačka.

K prodeji budou vepřové půlky v ceně 49,– Kč za 1 kg, maso a masné výrobky za dobrou cenu. Pro účastníky bude připraveno další občerstvení a horký čerstvý ovar přímo z kotle. Těšíme se na Vaši hojnou účast. Zisk z akce u školy bude věnován našim dětem.

Vzhledem k blížícím se svátkům vánočním nám dovolte, abychom popřáli Vám všem, Výprachťákům i přespolním, kteří budete číst naše noviny, spokojené, klidné a šťastné Vánoce plné pohody a radosti z přítomnosti Vašich blízkých. Do nového roku Vám přejeme hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v zaměstnání i v osobním životě.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.