ZPRÁVY Z RADNICE - ŘÍJEN 2007

Vydáno: 2.11.2007 (2409 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2007

Vážení přátelé, zima nám již klepe na dveře, napadl první sníh, letos zvláště brzy. Denní teploty nejsou příjemné. Za této situace pracovníci obce často do nočních hodin pracovali na opravě přivaděče do vodojemu v Zaječíně. Ve vodojemu na Haldě byl vyměněn plovákový uzavírací ventil. Opravu v Zaječíně i na Haldě se podařilo zvládnout díky vydatné pomoci pana Luboše Hejla. Luboši, děkujeme Ti za vše, co pro naši obec děláš, velmi si Tvé práce vážíme.

Pracovníci obce, kteří se starají o údržbu obecního majetku, nemají jednoduchou situaci, neboť současně bylo nutné vybudovat alespoň provizorní komunikaci k 6 bytovým jednotkám „Pod Vaníčkem“. Vedle těchto důležitých úkolů je potřebné zvládat drobnou údržbu, úklid vesnice, provádět úkony spojené s provozem ČOV apod. Rozhodně toho není málo. Je určitě na místě poděkovat všem, kdo na obci pracují, zejména pak panu Josefu Baškovi, panu Janu Šponiarovi, panu Josefu Fabiánkovi a dalším za obětavou práci, kterou většina z nás bere jako naprostou samozřejmost. Výraznou úsporou nákladů vynaložených na odpady pak byl obcí organizovaný sběr nebezpečných odpadů. Pracovníci obce paní Ivana Skalická a pan Josef Fabiánek v nevlídném mrazivém počasí naložili do kontejnerů a následně v Jablonném nad Orlicí i složili veškerý nebezpečný odpad, který byl našimi občany odevzdán na jednotlivých svozových místech. Mrzí nás pouze, že tento odpad nebyl předán osobně, ač jsme o uvedené žádali. Nehorázností bylo složení části vraku auta za popelnice „U Kovárny“, kdy při nakládání zbytků automobilních sedadel a čalounění vyběhlo z těchto zbytků nejméně 8 myší. Zřejmě si bývalý majitel torza vraku auta vysvětlil nebezpečnost odpadu po svém.

Bez zaměstnanců obce, kteří pracují často o sobotách a nedělích, kdy řada z nás odpočívá, by chod obce nebyl vůbec možný.

Poděkování dále patří dalším, kteří pracují pro naši obec a pomáhají tak zvládat odborné práce, na které obec nemá odborníky. Jedná se o elektrikáře AGROSPOLU s.r.o. pana Josefa Smejkala, pana Josefa Krátkého a odborníka na práce všeho druhu, pana Josefa Smejkala klempíře a pokrývače z Haldy, pana Stanislava Mareše a Josefa Smejkala, oba truhláře, a další nejmenované, kterým více než slova svědčí poctivá práce, bez které bychom se těžko obešli. Děkujeme Vám všem, přejeme Vám pevné zdraví a těšíme se na další spolupráci s Vámi.

Počátkem listopadu proběhne kolaudace 6 b. j. „Pod Vaníčkem“. Věříme, že se ještě do konce roku 2007 nastěhují do nových bytů první nájemníci.

Dokončeny byly rovněž práce spojené s výměnou střešní krytiny na budově Základní školy Jindřicha Pravečka Výprachtice. Nyní se realizují již poslední drobnosti, jako je doplnění topných kabelů do okapových žlabů apod.

Nesmíme rovněž zapomínat na dobrovolníky, kteří se bezplatně účastní dokončovacích prací u našeho kostela „Proměnění Páně“. Dlažbu okolo kostela velmi dobře opravuje a pokládá Ivo Chládek, náš bývalý zastupitel. Děkujeme všem, kteří svým dílem přispějete k tomu, na co další generace bude třeba jednou alespoň trošičku pyšná.

Věříme, že „Posvícení“ ve Výprachticích proběhne již za situace, kdy nejen okolí kostela bude zářit novotou.

Stejně tak je nutné poděkovat koburským hasičům za práce, které konali a konají v souvislosti s jejich „Koburskou hasičárnou“. Poslední akce se týká zemních prací provedených v souvislosti s položením kanalizace na odvod dešťové vody. Děkujeme Vám všem, kteří konáte vše pro to, aby naše vesnice byla pěkná a líbila se nejen nám, kteří zde žijeme.

Přejeme Vám všem, aby nastupující vláda zimy trvala pouze krátce a nezpůsobovala nikomu z nás větší nepříjemnosti a potíže.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.