ZPRÁVY Z RADNICE - ŘÍJEN 2008

Vydáno: 6.11.2008 (2534 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2008

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás pozdravili v době „dušičkové“, kdy podzimní plískanice zanedlouho vystřídá sníh.

Nejdůležitější akcí v říjnu byla pro naši obec realizace nových průzkumných vrtů v lokalitě „Vlčí důl“. V lokalitě Vlčí důl byl nalezen v padesátimetrovém vrtu pramen o vydatnosti 1 l/s a v lokalitě Zaječín se pak jedná o 0,6 l/s ve vrtu, který má 30 m. V současné době probíhají na obou vrtech tzv. čerpací zkoušky. Zatím nebyly provedeny příslušné rozbory kvality vody. Předpokládáme však, že voda z obou vrtů bude vykazovat dobrou kvalitu.

O dalším postupu Vás budeme včas informovat.

Článek pana Ing. Josefa Drahokoupila, jednatele a zkušeného odborníka firmy Vodní zdroje EKOMONITOR Chrudim, který se týká obou vrtů, naleznete uvnitř těchto novin.

Je nutné zmínit, že se pokračuje v rekonstrukci suterénu naší hospody. Suterén hospody se postupně mění k nepoznání. Jsou zde nové omítky a podlahy. Každý, kdo se přišel podívat, ocenil, že zde byla vykonána spousta dobré práce. Za vykonanou práci patří upřímné poděkování všem, kteří se o dobrý výsledek zasloužili. Velkým kladem je určitě skutečnost, že zde pracují většinou lidé z naší vesnice. Schválena rovněž byla oprava suterénu ZŠ Výprachtice. Zde se zahájilo pracemi, které se týkají sanace vlhkého zdiva. Zaměstnanci obce již otloukli část omítek a vyškrabali spáry ve zdivu. Nutným krokem bude podřezání zdiva, které v některých místech vykazuje rozsáhlou plíseň. Stejně tak byly sanovány zdi suterénu KD Výprachtice. Bez podřezání vlhkého zdiva by nebylo možné v rekonstrukci KD Výprachtice pokračovat.

Vodorovná izolace vložená do zdiva by měla jeho dalšímu provlhání a následnému vytváření plísní zabránit. Rozhodně nejde o levnou záležitost. Školní budova i kulturní dům však takovýto zásah nezbytně potřebují.

Zaměstnanci obce připravovali také dřevo na zimu. Ještě před příchodem sněhu je nutné odvézt a zpracovat dřevo z podzimní těžby.

Z dalších prací stojí za zmínku oprava mostu u domku manželů Benešových a výměna oken v tělocvičně naší ZŠ.

Zaměstnanci obce provedli odstranění staré špatné krytiny na zastávce v Koburku. Byly rovněž vyměněny špatné části krovu a dřevěného bednění střechy. Střecha bude pokryta krytinou PROTAN, na kterou je poskytována záruka minimálně 30 let. Plechování střechy bude provedeno z materiálu Viplanil 60, který se vyznačuje rovněž velkou životností.

Vedle zastávky Výprachtice – Koburk jsou dokončovány restaurátorské práce na drobné památce, kterou je pískovcový kříž s postavou Ježíše Krista. Práce provádí pan Hynek Bláha, sochař – restaurátor.

Obsahem těchto novin je rovněž návrh úpravy středu obce. Prosíme Vás všechny, abyste k tomuto návrhu zaslali na obecní úřad co nejdříve své připomínky.

Přejeme Vám všem, abyste v době nastupující nadvlády zimy neztratili optimismus a dobrou náladu.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.