ZPRÁVY Z RADNICE - SRPEN 2007

Vydáno: 31.8.2007 (2466 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2007

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás na sklonku léta opět pozdravili a seznámili Vás s děním v naší obci v měsíci srpnu 2007.

Jak jsme Vás již informovali, v červenci byla zahájena další, v pořadí již pátá, etapa rekonstrukce Základní školy Jindřicha Pravečka Výprachtice.

Firma Seven s.r.o. Lanškroun pokračuje ve výměně systému ústředního vytápění v Základní škole Jindřicha Pravečka Výprachtice. V rámci této etapy rekonstrukce školy budou vyměněny rozvody a radiátory ve třídách, nové budou některé hlavní rozvody, systém bude opatřen regulací, bude instalován nový kotel a s tím související technika.

Prostupy ve zdech pro rozvody topení a další vzniklé nerovnosti zdiva bylo nutné opravit maltou, natáhnout štukem a zahladit. Veškeré takto opravené plochy omítek se musí vymalovat. Tyto práce provádí p. Bašek, p. Šponiar a p. Purkert. Se zednickými pracemi pomohl p. Vaníček a p. Grus. Současně probíhají nátěry rozvodů topení a dalších konstrukcí, tohoto úkolu se zhostil pan Fabiánek. S nepořádkem ve třídách, na chodbách i jinde si musí poradit p. Karvaiová a p. Cinková.

Malování se nevyhnulo ani naší mateřské školce. Paní ředitelka Marie Hejlová se rozhodla, že se děti musí vrátit do vymalovaných tříd. Malování školky se ujala a tento úkol dobře zvládla paní Ivana Skalická za asistence a pomoci paní Věry Marešové a učitelek MŠ. Zaměstnanci naší obce pomáhají rovněž s úklidem ve škole a vykonávají i další práce, které jsou důležité pro zdárné a včasné ukončení rekonstrukce školy. Jelikož je nutné současně posekat trávu, připravit dostatek paliva na zimu, opravit oplocení, cesty a provést další práce, patří jim za vše veliké poděkování. V obci probíhají rovněž další akce, které zabezpečují různé firmy.

Opravu střechy garáže hasičské zbrojnice Výprachtice provedla firma Alois Pecha. V rámci této opravy byly vyměněny některé tesařské prvky, bylo zhotoveno nové bednění a položena nová střešní krytina.

Novotou září rovněž fasáda našeho kostela Proměnění Páně. Přestože se jedná o akci římskokatolické farnosti Výprachtice, obec na akci finančně přispěla. Kostelní věže a plechové prvky kostela byly opatřeny novým nátěrem. Práce provedla firma INTEGRITY stavební a obchodní společnost s.r.o. Pardubice. Nevíme, jak Vám, ale nám se nový kabát našeho kostelíčka líbí, myslíme si, že firma odvedla velmi dobrou práci.

V dané souvislosti je potřebné poděkovat celé řadě dobrovolníků, kteří pomáhají při dokončovacích pracích v okolí kostela. Poděkování si zaslouží Anička Smejkalová, Standa Skalický, paní Blanka Stejskalová, paní Chaloupková a řada dalších.

V srpnu se konala rovněž řada kulturních a sportovních akcí. Jednak proběhla tradiční Výprachtická pouť, která i přes nepřízeň počasí přilákala hodně návštěvníků. Koburští hasiči uspořádali na hřišti TJ Sokol Výprachtice pouťovou zábavu, na kterou přišlo více než 400 mladých a zástupců střední generace. Škoda jen, že na základě stížnosti občana došlo k předčasnému ukončení akce, která byla zdařilá a lidem se líbila. Rovněž místní hospoda uspořádala grilování s country hudbou, které organizovala paní Eva Uhrová. O tuto akci byl rovněž velký zájem.

Děkujeme všem, kteří pomáhají organizovat různé akce v naší obci. Svojí účastí na těchto akcích pak všichni dáváte najevo, že Vám Výprachtice nejsou lhostejné.

V srpnu rovněž proběhlo výběrové řízení, které se týkalo rekonstrukce hospody U Jana. Ve výběrovém řízení uspěla firma Atole s.r.o. Vysoké Mýto. O postupu prací Vás budeme informovat v dalším čísle Výprachtických novin.

Na závěr si Vás dovolíme informovat o tom, že se v naší obci množí krádeže různého materiálu a věcí. Jedná se zejména o měděné svody, žlaby, železný šrot, autorádia apod.

Prosíme Vás, abyste si všímali, kdo se v naší obci pohybuje. Nezájem rozhodně není na místě, příště může být objektem krádeže právě Váš majetek. Pokud se nám podaří zloděje chytit nebo alespoň odradit, určitě to přinese zlepšení tohoto neutěšeného stavu.

Přejeme Vám všem pěkný zbytek léta a našim dětem, aby se jim ve škole po prázdninách líbilo.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.