ZPRÁVY Z RADNICE - SRPEN 2011 - ZÁŘÍ 2011

Vydáno: 4.10.2011 (2265 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2011

Obrázek: Znak obce Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás informovali o akcích konaných v naší obci v srpnu a v září. Počátkem srpna to byla tradiční Výprachtická pouť, která nám sice v neděli odpoledne propršela, ale to mnohým z nás, a hlavně dětem, nezkazilo dobrou náladu. Stesky rodičů pramenily zejména z cen vstupného na jednotlivé pouťové atrakce.

Nová slečna hospodská – Alice Uhrová – uspořádala pouťovou zábavu, na kterou přišli mladí i dříve narození a společně se velice dobře pobavili. Vůbec za provoz hospody je možné zatím vyslovit personálu pochvalu. Pevně věříme, že jim jejich elán a tím i kvalita služeb vydrží na dlouhou dobu.

Ve Valteřicích se konala Valteřická pouť. Počasí bylo krásné, sluníčko svítilo, obloha bez mráčku. Nálada přítomných byla výborná, a proto se vydařila i zábava, při které hrála k tanci i poslechu Výprachtická dechovka pod vedením kapelníka pana Jana Merty. Za každoroční podporu akce (konkrétně pivo včetně kelímků apod. i další potřebnou pomoc) děkujeme manželům Nešetřilovým (nyní vlastnícím objekt fary). Akci podpořil rovněž Pardubický kraj, a to částkou 8.000,– Kč. Výtěžek akce bude použit, jako již nakonec každoročně, na opravu kostela ve Valteřicích. Obsluhu a pomoc velice dobře zajistili zastupitelé obce Věra Jandejsková, Ing. Jiří Falta, Hana Katzerová a další.

V souvislosti s opravou kostela je nutné zmínit úsilí pana faráře Szocinského, jehož restaurátorské znalosti a schopnosti vtiskly nezaměnitelnou tvář vnitřním prostorám kostela ve Valteřicích. Tento kostel, který nese znaky kulturní památky, doslova za poslední roky “vstal z mrtvých”. Pane faráři, děkujeme Vám za vše dobré, co pro údržbu kostelů a naši farnost konáte.

V měsíci srpnu a září se opravovaly místní komunikace. Na uvedené bylo vyčleněno v rozpočtu obce 150.000,– Kč. Tato částka byla nepatrně překročena s tím, že byly vyasfaltovány teplou obalovou směsí některé úseky, které již nešlo donekonečna záplatovat. Víme, že problematických míst v obci je více a budeme se snažit postupně v rámci možností tyto úseky souvisle asfaltovat.

Byla provedena oprava oplocení vodojemu v Zaječíně, pokračuje se ve výměně uzávěrů vody na trase obecního vodovodu, byla opravena cesta od vodojemu ve Vlčím dole k vrtům apod.

Pokračují práce na opravách, výstavbě podkroví a dokončení zateplení kulturního domu Výprachtice. Kulturní dům dostal nová okna v nezateplené části, nové dveře do podkroví apod. V této souvislosti je nutné poděkovat za kvalitně odvedenou práci Josefu Beranovi. Některé další práce by měla dokončit ještě v tomto roce firma Radka Hajzlera.

Luboš Merta se svojí firmou zajišťuje výstavbu sociálního zařízení ve sklepních prostorách Základní školy Výprachtice. Po dokončení této akce bude možné plně využívat sportovní zařízení, rotopedy a další cvičební a posilovací stroje v suterénu budovy základní školy.

Bylo provedeno zateplení budovy zázemí čistírny odpadních vod. Mimo již zmíněného zateplení byla budova osazena novými dveřmi.

Zaměstnanci obce, mimo jiné, zajišťovali veškeré kulturní a společenské akce, sekali pravidelně veřejná prostranství a místa, na kterých se akce konaly. Letos bylo zpracováno cca 300 m3 paliva, a to zčásti včetně těžby. Před zimou nám zbývá provést odvodnění pozemku vedle mlékárny a úprava místa okolo popelnic u KONZUMU, kde bude použito k jejich zakrytí ozdobného betonového plotu. Zaměstnanci obce vyčistili řadu ucpaných kanálových vpustí a srážek na vodu, prováděli nátěry budov, opravovali stroje a zařízení, malovali prostory ordinace a prostory budoucí lékárny a prováděli dále celou řadu prací, které jsou potřebné pro chod naší vesnice. Za organizaci práce zaměstnanců obce si zaslouží pochvalu, a to bez jakékoliv formálnosti, Petr Pfeifer, který stále více dokazuje, že mu situace v naší vesnici není lhostejná.

Pěkný počátek podzimu, který se zatím vydařil, přejeme Vám všem. Nechť se Vám podaří dokončit vše, co si do zimy ještě naplánujete.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.