ZPRÁVY Z RADNICE - SRPEN-ZÁŘÍ 2010

Vydáno: 4.10.2010 (2340 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2010

Obrázek: Znak obceVážení přátelé, zdravíme Vás v podzimním čase, který se sice dosud plně neprojevil, nicméně rána jsou již mrazivá a o déšť také nemáme nouzi.

Zaměstnanci obce Výprachtice jsou zapojeni v celé řadě akcí. Přes terénní úpravy související s výměnou vodovodu a připojením nového vrtu ve „Vlčím dole“, přes dokončovací práce ve středu obce a údržbu obecního majetku až po přípravu paliva na zimu.

Počasí nám v srpnu nepřálo a zaměstnanci naší obce i firem, které pracují na revitalizaci středu obce a opravě vodovodu si užili mokra a špatného počasí dosytosti. Dík Vám všem, kteří jste udělali vše pro to, aby akce, na které jsme získali dotace, byly z větší části dokončeny.

Jak víte, čerpání dotací z Regionálního operačního programu se stává stále více problematickým. Navýšení vlastní spoluúčasti obcí a dalších žadatelů o dotace z EU o 7,5 %,které v souvislosti s úsporným opatřením vlády nepůjdou již ze státního rozpočtu, nabourá investiční záměry řady žadatelů. Navíc tak investoři zaplatí miliony ze svého s tím, že někteří zřejmě od svého záměru realizovat stavbu z dotace EU ustoupí. Naše obec by měla stihnout financování ještě za původních podmínek s tím, že její vlastní spoluúčast se nezvýší a zůstává tedy 7,5 % uznatelných nákladů akce.

Děkujeme všem občanům obce, jejichž pozemky byly dotčeny stavbou vodovodu, případně byly v souvislosti s dalšími stavbami používány pro příjezd vozidel ke stavbě za toleranci, se kterou přistoupili k potřebám obce a umožnili zasáhnout do svých pozemků. Budeme se snažit Vám je v brzké době uvést do původního stavu. Ještě jednou Vám děkujeme.

Nyní se ještě pokračuje v práci na zateplení naší hospody a dokončují se práce na dětském hřišti i na stavbě zázemí fotbalového hřiště. Hospodu čeká výměna oken ze zadní části sálu hospody a další opravy.

Prosíme všechny občany, aby nám pomohli uchránit nové dětské hřiště i další stavby před vandaly, jejichž činnost nepřestává, naopak se nám zdá, že bude nutné častěji požádat o pomoc Policii ČR. Poděkování patří Vám všem, kteří jste pomohli se zajištěním Valteřické pouti, běhu do vrchu, volejbalového a tenisového turnaje, setkání důchodců a při přípravě i konání dalších akcí. Oporou nám je také náš pan farář Mgr. Szocinski, který pomohl zorganizovat Valteřickou pouť, která se vydařila, a to jak po stránce programu, tak i počasí. Do Valteřic nás přijeli podpořit přátelé z družebního města Landek Zdrój. Vystoupení jejich souborů se nám velice líbilo.

Po dlouhém vyjednávání se konečně rozjela oprava silnice z Nepomuk na Haldu.

Přejeme Vám všem, aby se Vám podařilo dokončit na zahrádkách a jinde vše, co je potřebné do příchodu zimy. Vám, kteří nemáte takové starosti, přejeme příjemné a laskavé prožití podzimního času.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.