ZPRÁVY Z RADNICE - ÚNOR-BŘEZEN 2010

Vydáno: 2.4.2010 (2455 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2010

Obrázek: Znak obceVážení přátelé, zdravíme Vás v období velikonočních svátků. Již nás plně ovládlo jaro, které se svými teplotami blíží spíše létu.

Naši zaměstnanci provedli údržbu strojového parku. Nátěrům a důkladnému promazání se podrobila veškerá technika, kterou budeme v letošním roce používat.

Naši zaměstnanci vyrobili dveře do budovy obecního úřadu a pokračují ve výrobě oken a dveří do dalších budov, ve kterých ještě nedošlo k výměně těchto částí. Zateplujeme také půdní prostory obecního úřadu. Po provedení prací bude nutné zhotovit na půdě budovy pochůzné lávky. Bylo nutné také vyměnit systém odvětrání spodních místností, který léty vzal rovněž za své.

Připravujeme se na výměnu oken v budově obecního úřadu, předpokládané náklady letošní akce jsou 230.000,– Kč. Za tyto prostředky nejsme schopni vyměnit všechna okna, ale půjde o jejich větší část.

Zateplením stropní části a výměnou oken bychom měli výrazně ušetřit za vytápění budovy obecního úřadu.

Projekt „Revitalizace centra obce Výprachtice“ směřuje do své další části, a tou je realizace akce. Nyní je známa firma, která bude celou akci realizovat. V řádně vyhlášené veřejné soutěži vyhrála firma SAPA-LPJ spol. s.r.o., Dráby 850, 566 01 Vysoké Mýto. Vítězná nabídka vzešla z nabídky dalších firem jako nabídka s nejlepší cenou.

Práce na uvedené akci by měly být zahájeny nejpozději do 15. dubna 2010. Určité komplikace tak mohou vzniknout při parkování kamionů a autobusů. Ve spolupráci s autobusovým dopravcem se budeme snažit hledat náhradní řešení. Kamiony budou nuceny parkovat na parkovišti vedle zastávky „ U Kovárny“.

Obec Výprachtice zafinancuje opravu parket v budově hasičské zbrojnice v Koburku, což představuje částku cca 15.000,– Kč. Naše dechovka potřebuje novou aparaturu, která se nepořídí za méně než za 17.000,– Kč. Na různé akce bylo nutné aparaturu půjčovat, což se mnohdy neobešlo bez problémů. Aparatura bude ve vlastnictví obce Výprachtice, která tuto bude moci použíti při dalších akcích.

V současné době bude obec žádat o dotaci na výměnu oken na sále kulturního domu U Jana. Okna na sále jsou ve velice špatném stavu a hrozí, že jakákoliv manipulace s nimi může způsobit, že dojde k jejich vypadnutí z rámu. Na opravu je potřeba 60.000,–Kč. Věříme, že se nám podaří dotaci na okna získat.

Jak jste mnozí zaregistrovali, došlo k odstoupení ředitele naší školy pana Mgr. Petra Fiebigera. Obec Výprachtice v současné době vypsala konkurz na obsazení uvolněného místa ředitele školy. Přihlášky je možné podávat nejpozději do 20. dubna 2010. Další podrobnosti najdete uvnitř v listě.

S ohledem na možnost získat prostředky z EU z programu tzv. „Přeshraniční spolupráce“ a zlepšit tak možnosti vzájemného poznání Poláků a Čechů zvažujeme podat žádost o podporu z tohoto programu. V případě úspěchu by z tohoto programu byly financovány aktivity našeho chrámového sboru, dále pak akce ve Valteřicích a další aktivity. Vaše připomínky a nápady vítáme.

Na závěr Vám přejeme hodně pohody a krásného jarního počasí, které jsme si již velice přáli, protože zima nás tentokrát i trochu potrápila.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.