ZPRÁVY Z RADNICE - ZÁŘÍ 2008

Vydáno: 3.10.2008 (2398 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2008

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás pozdravili v podzimním čase, který nás mnohé vede k ještě horlivější práci na všem, co jsme z různých důvodů odkládali. Byť to tak zatím nevypadá, zima se neúprosně blíží.

Důkazem nastupujícího chladného počasí byla pouť ve Valteřicích, které se zúčastnilo více než 200 lidí.

Poděkování za přípravu této akce si zaslouží manželé Foglovi, manželé Polachovi, paní Jiřina Chládová, manželé Skaličtí, p. Chaloupková, paní Lída Chaloupková, pan Váňa a další.

Jako sponzoři výrazně přispěli manželé Nešetřilovi, p. Nesejtová, p. Merta, p. Stejskal a další. Na organizaci občerstvení v neděli 14. 9. 2008 se podílelo ZO Výprachtice, konkrétně p. Jandejsková a p. Falta. Velmi pomohl p. Jandejsek a p. Pavel Krátký obsluhoval udírnu.

Pan farář ThMgr. Ireneusz Szocinski uvařil polské národní jídlo „GYPOS“, které všem velice chutnalo. Přímo ve stánku činil zisk z akce 6.500,– Kč a v kostele se vybrala téměř dvojnásobná částka. Prostředky budou sloužit na opravu kostela Povýšení sv. Kříže. Všem, kteří pomohli a zúčastnili se této akce, která byla rovněž zaměřena na podporu opravy kostela, patří upřímné poděkování. Obec získala ocenění Pardubického kraje za vzorné vedení „Obecní kroniky“. Poděkování patří paní PhDr. Marii Mackové, která pokračování kroniky zpracovala.

Obec připravuje investiční akci na posílení vodních zdrojů ve „Vlčím dole“ a v Zaječíně“. Na průzkumné vrty byla zajištěna dotace z prostředků Pardubického kraje.

Doufáme, že se nám podaří najít dostatečně vydatné zdroje pitné vody, které jsou pro další fungování naší obce nezbytné.

Při opravách vodovodu pomáhá naší obci zejména p. Luboš Hejl. Vodovod potřebuje nutně opravy a další modernizaci. Bude nutné vyměnit řadu prvků na systému vodovodu, případně provést zásadní opravu používaných zařízení. Bez odborníků se provozovat vodovod nedá, děkujeme tedy panu Hejlovi, že si dokáže najít čas pro provedení potřebných oprav a dalších prací v souvislosti s provozováním vodovodu.

V rámci rekonstrukce suterénu Kulturního domu Výprachtice bylo přistoupeno na rozšíření původního záměru s tím, že rekonstrukcí dalších prostor bude vytvořeno potřebné zázemí pro zaměstnance naší obce. Chybí především dílna, šatny apod.

Akce si vyžádá další náklady. Útěchou nám budiž to, že při opravách KD budeme, po ukončení této etapy, z toho nejhoršího venku.

Na závěr nám dovolte, abychom Vás požádali o dodržování pořádku ve vesnici. Zejména z posledních informací některých z Vás vyplývá, že se stavem pořádku např. u nádob na vytříděný odpad, nemůžeme být spokojeni. Opakovaně zdůrazňujeme, že svoz plastů a skla se koná vždy každé první pondělí v měsíci. Není tedy možné, aby dva dny po svozu byly nádoby opět plné. Prosíme Vás, abyste vytříděný odpad uložili na svozová místa až těsně před svozem, tj. v sobotu nebo v neděli. Věřte, že udržet pořádek kolem popelnic, nádob na vytříděný opad a kolem komunikace je téměř nadlidský úkol. Situace v zastávce „U kovárny“ je taková, že si řada lidí plete tuto zastávku se skládkou komunálního odpadu.

Děkujeme všem, kteří upozorní každého, kdo se nechová na území obce jako člověk.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.