AKCE DEN ZEMĚ

Vydáno: 24.4.2006 (3945 přečtení) | Téma: Akce v obci

Obrázek: Den země 6Dne 22. dubna 2006 zorganizovala obec Výprachtice ve spolupráci s učiteli Základní školy Jindřicha Pravečka Výprachtice akci „Den země“. Akce se uskutečnila v horní části Sázavského údolí.

Dne země se aktivně zúčastnili, dobrovolní hasiči z Výprachtic, kteří pomohli s rozvozem dětí, hasiči z Koburku, kteří vytrvali v práci i v odpoledních hodinách, děti z Dětského domova v Horní Čermné, členové sociální demokracie z Lanškrouna a České Třebové a občané z Výprachtic a okolí.

V rámci této akce byl proveden úklid lesa spojený s pálením klestí. Bylo rovněž vysazeno 2.500,– Kč olší. Akce se zúčastnil a sám pomohl i ministr pro místní rozvoj Radko Martínek, jenž brigádu zahájil zasazením pamětní lípy u budovy základní školy. Pro tuto příležitost si školáci připravili krátký kulturní program, který se všem líbil. Poděkování patří našim učitelkám Katerové,Smejkalové, Bártové, Nožkové a dalším. Hodně nám pomohl pan ředitel ZŠ Petr Fiebiger a starosta hasičů pan Petr Pfeifer. Akce byla zakončena táborákem, během něhož si děti opekli buřty a zastříleli si ze vzduchovky. Za odměnu dostali děti ze ZŠ Výprachtice ještě tatranku. Pro dospělé bylo k dispozici pivo, které bylo zakoupeno z prostředků soukromých osob. Na akci přispěl finančně i Krajský výbor sociální demokracie. Jako host se akce zúčastnil pan Ing. Stanislav Adamec, ředitel pro strategii a rozvoj OEZ s.r.o. Letohrad. Ten přislíbil řediteli školy příspěvek 5.000,– Kč na 100 let výročí měšťanské školy ve Výprachticích.

Akce měla za úkol napomoci ochraně přírody a to se také podařilo. V těchto brigádách budeme i nadále pokračovat. Je totiž potřebné uklidit les mezi Horní Čermnou – Nepomuky a Výprachticemi – Haldou. Termíny pokračování akcí budou zveřejněny na internetových stránkách obce Výprachtice. Děkujeme Vám všem, kteří jste přišli udělat něco pro nás všechny.


Obrázek: Den země 1Obrázek: Den země 2Obrázek: Den země 3

Obrázek: Den země 4Obrázek: Den země 5Obrázek: Den země 7

Obrázek: Den země 8Obrázek: Den země 9Obrázek: Den země 10