ČESKÉ ENERGETICKÉ CENTRUM JIH S.R.O. - JAK ODSTOUPIT OD SMLOUVY

Vydáno: 10.9.2011 (11794 přečtení) | Téma: Informace

„Dobrý den, přišla jsem Vám zlevnit elektřinu.“, s takovou úvodní větou v současné době desítky obchodních zástupců Českého energetického Centra obcházejí pražské byty.

Vydávají se za zaměstnance ČEZ, popřípadě svůj skutečný původ tak nějak mlčky nesdělí a zákazníka cíleně nechají v omylu, že zastupují úplně jinou společnost.

Chvíli si se zákazníkem povídají, různě jej rozptylují „jé, to je krásné tetování, Vy máte tetovací salón? Ne?! Ale to byste měla, vážně Vám to jde…“, vetřou se do jeho přízně „máte úžasně zařízený byt, kde jste to kupovala?“

A když má zákazník dostatečně rozbitou pozornost: „dobře, tak tady mi to podepište a to bude všechno. Tááák, děkuji, nashledanou…“

Zákazník si potom pročítá, co vlastně podepsal a nestačí se divit. Zlevněná elektřina? I kdepak, je to úplně nová smlouva s úplně jiným dodavatelem, ve kterém dokonce zákazník souhlasí s výpovědí u současných dodavatelů a nesmí tomu nijak bránit.

Závazek je samozřejmě vázaný na několik let, na je výběr 2, 3, nebo 5 let – zástupce samozřejmě zaškrtnul 5 let, nikoho se neptal. Předčasné ukončení je postihováno pokutou v řádu tisíců.

Levnější elektřina sice bude, ale o pár korun, ale další poplatky jsou neúměrně vysoké – aneb není sleva zadarmo, že? Například sankce 100 Kč za jakoukoliv upomínku, které si České energetické centrum účtuje, mi osobně přijde zbytečná. A náhodou hned první zálohová faktura se kdesi ztratí, takže hned první upomínka a 100 Kč je v kapse.

Toliko jsou zkušenosti několika desítek lidí, kteří se nechali zblbnout, upsali se pro České energetické centrum a doplatili na to. Nemáte-li zrovna co na práci, můžete se těmito referencemi dosyta probírat na internetu – ale předem varuji, je to na dlouhé a nezáživné čtení.

Odstoupení od smlouvy

Pokud s Vámi obchodní zástupce sepsal smlouvu u Vás doma, máte podle § 57 občanského zákoníku právo od smlouvy odstoupit do 7 dní. V určitých případech, jako je tento, lhůta na odstoupení od smlouvy činí 30 dní, což je uvedeno i v podmínkách, které máte přiloženy.

Pokud chcete odstoupit od smlouvy v uvedené lhůtě, můžete využít tohoto formuláře:

Odstoupení od Smlouvy o sdružených službách dodávky elektřiny

Odstoupení zašlete doporučeně s dodejkou, abyste měli v ruce doklad o jeho převzetí.

Další nezbytné kroky

Nespoléhejte, že podáním odstoupení to končí – České Energetické Centrum Jih s.r.o. mohlo zareagovat rychleji a podat Vaším jménem výpovědi u současných dodavatelů. Proto je třeba kontaktovat i je:

Odvolání výpovědi zákazníkem

Vyplněný a podepsaný formulář stačí naskenovat a poslat na email cez@cez.cz.

Zdroj: http://odstoupeni.cz/ceske-energeticke-centrum/

Autor: Vávra Daniel