CHRÁMOVÝ SBOR V POLSKU

Vydáno: 6.11.2008 (2374 přečtení) | Téma: Ostatní

Obrázek: Polsko 1V neděli 12. října 2008 se konala v rámci spolupráce oblastí česko-polského pohraničí v polském městě Pieszyce přehlídka pěveckých sborů, které se zúčastnil i náš chrámový sbor. Přihlásil nás tam a všechno zorganizoval náš pan farář Th Mgr Ireneusz Szocinski. Děkujeme mu za to, doufáme, že jsme ho nezklamali a zazpívali, jak nejlépe jsme uměli.

Pieszyce je asi sedmitisícové město vzdálené od nás sto kilometrů. Příjemnou neděli umocňovalo krásné počasí a vzorné pohostinství polských přátel.

Zpívali jsme dopoledne při bohoslužbě v kostle sv. Jakuba a odpoledne na setkání deseti sborů. Sympatické na tomto setkání bylo to, že vystoupily sbory seniorů, kde byli i handicapovaní lidé, což je důkazem, že nejsou vyčleňováni z veřejného života a že si jich společnost váží. Pět sborů mělo vynikající úroveň, byly z větších měst. Náš sbor se líbil, byl chválen.

Za to patří poděkování všem členům, je to jejich zásluha. Nenajde se tolik lidí, kteří by obětovali nespočetné množství hodin svého volného času zkouškám a zpěvu v kostele. Dík patří paní Janě Štefanové, která nás doprovází na varhany. Odměnou jim všem je dobrý pocit, který se těžko vyjadřuje slovy, tu krásu muziky člověk cítí sám v sobě. A je to i radost, že ji může dávat i druhým.

Obrázek: Polsko 2

Autor: Milena Csillagová