DYNAMIT VÝPRACHTICE KONČÍ CELKEM VYDAŘENOU LETOŠNÍ SEZÓNU

Vydáno: 8.8.2012 (2000 přečtení) | Téma: TJ Sokol Výprachtice

Obrázek: Dynamit Výprachtice - 2007Místní fotbalisté, sdružení v oddílu TJ Sokol a hrající pod názvem Dynamit Výprachtice, odehráli letos celkem dobré zápasy. Snad je to tím, že hráči čerpali inspiraci na fotbalovém Euru nebo možná na ně sedí to samé, co se říká o vínu: Čím starší, tím lepší. No nevím, v každém případě jejich výsledky nebyly z nejhorších. Posuďte sami.

O předvelikonoční sobotě jsme vyjeli do Jamného na tradiční Memoriál Ondřeje Filipa. Vyhráli jsme ho již předchozí dva roky a platí pravidlo, že kdo vyhraje 3× za sebou, odváží si putovní pohár natrvalo domů. Takže naše motivace byla veliká a stejně tak veliká byla i motivace soupeřů a pořadatelů to Výprachťákům nenechat. S určitou dávkou štěstí se nám zadařilo, turnaj jsme vyhráli a pohár jsme nadobro odvezli do Výprachtic. Jamňáci musí koupit nový.

První venkovní turnaj se hrál v červnu v Čenkovicích, tradiční soupeři z Bystřece, Jamného a Čenkovic doplnili další 2 mužstva a i zde předvedl Dynamit stabilní výkon, a přestože ve finále dostal půl minuty před koncem regulérní hrací doby vyrovnávací gól, tak na penalty celý turnaj před domácími Čenkovicemi opět vyhrál.

Povzbuzeni takovými až senzačními výkony jsme o týden později vyjeli do Jamného, tradiční soupeři, ale tentokrát nám v semifinále Čenkovice oplatily svoji týden starou prohru a na penalty postoupily do finále samy. Na zkroušený Dynamit pak již zbylo jen 4. místo.

Na začátku července jsme zajeli i na dobře obsazený turnaj do Heřmanic, kde hrálo 9 týmů, Dynamit skončil o chlup druhý za lanškrounským týmem, plným bývalých fotbalistů lanškrounského áčka. Slušný výsledek, i když nás to 2. místo dost mrzelo. Ještěže v Heřmanicích točí Vojta Bernarda. O týden později nás čekala Bystřec, umělý trávník by měl svědčit technickým fotbalistům, což se dá také přeložit tak, že svědčí líným, tlustým a přestárlým hráčům, kteří sice umějí dát nahrávku, ale už toho moc nenaběhají. A opravdu svědčil. Ve finále jsme porazili tým Mistrovic, ve kterém pro změnu hráli registrovaní hráči z Letohradu, opět na penalty, a vyhráli jsme tento turnaj podruhé za sebou. Další sobotu 21. 7. nás již čekal (pro nás Výprachťáky) vrchol turnajové sezóny, a to domácí fotbalový svátek. Na počest výborného hráče, který se významně zasloužil o výprachtický fotbal, ale bohužel již není mezi námi, hrajeme turnaj jako Memoriál Zdeňka Fajta. Mladé a bojovné heřmanské mužstvo si odvezlo náš pohár již loni a i letos byli velice dobří a jelikož ve vzájemném zápase porazili i Dynamit 1:0, zaslouženě turnaj opět vyhráli. Velezkušení (čti s vysokým průměrným věkem) hráči z Bystřece v poslední minutě také přeskočili Dynamit a skončili na 2. místě. Dynamit pak byl třetí. Co se však nepovedlo na hřišti, dohnali (nejen domácí) hráči večer na „baru“. Super atmosféru po fotbalovém turnaji jistě umocnila i vynikající obsluha v čele s Dášou Duškovou a Jiřinou Hegerovou, dále Pavlem Hegrem, Radkem Duškem a Petrem Tomiškou. Je pravda, že Pavel a Radek, coby „velezkušení“ (viz výše definice), a proto dnes již ne zcela aktivní hráči, (naopak funkcionáři – trenér a vedoucí mužstva), byli hrubě nespokojeni s výkonem Dynamitu na tomto posledním turnaji před domácími fanoušky, a dali jasně najevo, že můžeme čekat zemětřesení v domácí kabině. Všichni hráči se prý budou muset ještě hodně snažit, aby se udrželi v Dynamitu. Snad i proto mnozí hráči nikoli lehce nesli tyto zprávy a hledali útěchu v nápojovém lístku. Aspoň 560 vypitých piv na tomto turnaji by k takovémuto vysvětlení mohlo svádět. Litry vypitého špiritusu zde vůbec neuvádím. Ty by to jen potvrdily. :-)

Ale abych končil povzbudivě, přestože nám končí fotbalová sezóna, čeká fotbalisty ještě jedna akce, neméně podstatná. Další hráč Dynamitu se rozhodl změnit svůj status na Facebooku na „ženatý“. A to je dobře. Protože s tou novou, čerstvou generací fotbalistů ve Výprachticích to vypadá asi tak, že „co si neuděláte, to nemáte“. Dokonce padl návrh, aby přednostně hráli za Dynamit hráči, kteří již začali po večerech „aktivně budovat“ nové mužstvo ze svých malých fotbalistů a fotbalistek. Pevně věříme, že tímto aktivním přístupem dosáhneme cíle a že za nějakých 15–20 let bude mít stále kdo za Dynamit hrát…..Takže, hodně štěstí, Libore!

Autor: Hanyš David


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.