FOTBALOVÝ DYNAMIT VÝPRACHTICE ZAHÁJIL SEZÓNU ÚSPĚŠNĚ

Vydáno: 4.5.2007 (2334 přečtení) | Téma: TJ Sokol Výprachtice

Obrázek: Dynamit Výprachtice - 2007Oddíl fotbalu místní TJ Sokol, hrající pod názvem Dynamit Výprachtice, vyrazil před obědem 15. 4. na první tradiční zahajovací turnaj série zápasů mezi okolními obcemi.

Sezona začíná Memoriálem Ondřeje Filipa, hraném na Velikonoční neděli v tělocvičně v Jamném nad Orlicí.

Po dlouhé zimní přestávce jsme se opět potkali se známými borci z Bystřece, Čenkovic a domácího Sokola. Výprachtice tentokrát vypravily dokonce dvě mužstva.

Los v první tříčlenné skupině svedl dohromady oba výprachtické týmy a favorizované mužstvo Bystřece. Dynamit oba zápasy vyhrál a postupoval společně s druhou Bystřecí do semifinále, kde se střetl o postup do finále s hráči Jamného B. Po vítězství 5:2 jsme již čekali na druhého finalistu, který vzešel z dramatického souboje velmi silných domácích (Jamné A) a zkušeného mužstva Bystřece. Nakonec, po asi 6. sérii penalt, vyhrála rozdílem jediného gólu Bystřec.

Opakovalo se tedy finále z roku 2004. Tentokrát však plně v režii Dynamitu. Byť jsme prohrávali 0:1, v poločase byl stav již 2:1 a nakonec skončilo finále dosti jednoznačně pro Dynamit 7:1. Druhé výprachtické mužstvo (Výprachtice – Junioři) po velmi dobrých výkonech, kdy sehráli vyrovnané partie se všemi soupeři, v klíčovém zápase o 5. místo nezaváhali a porazili Čenkovice.

Zbýval nám však ještě jeden důležitý úkol, a to „ukočírovat“ vítěznou euforii a žíznivou náladu všech výprachťáků v jamenské hospůdce, kde tradičně probíhají pozápasové „tiskovky“ a kde se samozřejmě oslavovalo společně s ostatními mužstvy. Večer totiž část mužstva pomáhala s obsluhou na velikonoční zábavě, takže bylo třeba dopravit veselé borce v práceschopném stavu. Samozřejmě nakonec vše dobře dopadlo a z Jamného jsme odjeli včas. Učinili jsme ještě tradiční krátkou „sousedskou“ zastávku v Bystřeci u Špičáků (kde padla další láhev šampaňského) a disciplinovaná obsluha dorazila za pípu na sál ve stavu zcela způsobilém.

Autor: Hanyš David