FOTBALOVÝ TÝM DYNAMIT VÝPRACHTICE OBHÁJIL PRVENSTVÍ

Vydáno: 4.4.2008 (2147 přečtení) | Téma: TJ Sokol Výprachtice

Obrázek: Dynamit Výprachtice - 2007Jako každý rok, tak i letos začíná „sezóna“ místního oddílu fotbalu TJ Sokol, hrajícího pod názvem Dynamit Výprachtice, tradičním velikonočním turnajem v Jamném nad Orlicí. Loni Dynamit na tomto halovém turnaji – Memoriálu Ondřeje Filipa – vybojoval první místo, a tak bylo letos co obhajovat. Po úvodní malé lapálii s hledáním putovního poháru, který byl nakonec objeven „pečlivě uschován“ pod jednou postelí na dolním konci Výprachtic, se podařilo i celkem načas společně odjet, zejména zásluhou autora tohoto článku, který tentokrát dorazil pouze s desetiminutovým zpožděním.

I letos Výprachtice vyslaly 2 mužstva, Dynamit a výprachtické juniory, celkem 12 hráčů. Hrálo se systémem každý s každým, takže výprachtičtí borci postupně narazili na hráče z Čenkovic, Bystřece i domácího Jamného. Dynamitu se podařilo všechna utkání vyhrát, čímž obsadil první místo. Druhý tým z Výprachtic měl velmi vydařený poslední zápas turnaje, kdy někteří jeho hráči nezapomenutelným způsobem pomohli k vítězství nad Bystřecí. Dosáhli tak na celkovou třetí příčku.

Po vyhlášení výsledku se hráči sešli v restauraci U Tisu a předvedené výkony pečlivě zhodnotili. Výprachtickým hráčům tentokrát hodnocení zabralo trochu více času, ale to je zcela pochopitelné, protože předvedené výkony nebyli ještě optimální a je třeba se na začínající sezónu důkladně připravit. Současně byly dohodnuty i termíny následujících turnajů, takže letošní fotbalový turnaj ve Výprachticích – Memoriál Zdeňka Fajta – se uskuteční 12. 7. 2008.

Autor: Hanyš David