INFO O VÝJEZDU HASIČŮ

Vydáno: 20.1.2021 (846 přečtení) | Téma: Informace

Včerejší výjezd hasičů na vytažení 2 ks kamionů.

Trocha info k silnici Výprachtice směr Čenkovice.

Umístění značky zákaz jízdy vozidel nad 10t není možné umístit. Jedná se o jedinou alternativní trasu směr státní silnice č. 11, směrem od Lanškrouna, pokud je zablokována silnice Lanškroun-Horní Čemrná (přes Kalhota)-Bystřec, jak se včera stalo. Konzultoval jsem to s Dopravním inspektorátem Policie ČR, i SÚS Pardubického kraje. Možnou variantou je umístění značky přikazující použití sněhových řetězů v otevírací variantě, ale ta by pak platila pro všechny vozidla, tedy i osobní.

A jedna prosba na závěr jako člověka, hasiče a řidiče hasičské Tatry – pokud dojedete hasiče při zásahu, vyprošťování vozidel, nebo když to vozidlo táhnou – NEPŘEDJÍŽDĚT – dostáváte tak do velkého nebezpečí zasahující hasiče, tažené vozidlo, ale hlavně sebe. Většinou Vás to zdrží do 10 minut, což není závratné zpoždění.

Děkuji, Luděk Skalický, DiS., starosta obce Výprachtice

PS: žijeme na horách, máme tu krásně, ale musíme počítat s tím, že v zimě tu prostě bude sníh, sem tam může někdo zapadnout, sem tam silnice klouže. Tak ať nám s měknoucím sněhem neměkne i mozek.

foto zde: http://www.obec-vyprachtice.cz/…u-19-1-2021/


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.