JAK PRACOVALO ZASTUPITELSTVO OBCE PRO VOLEBNÍ OBDOBÍ 2006-2010?

Vydáno: 30.8.2010 (2077 přečtení) | Téma: Volby do zastupitelstva obce

Starosta: JUDr. Miroslav Stejskal


Místostarosta: Věra Jandejsková


Zastupitelstvo

Jméno Strana Bydliště
Marie Hanyšová SNK Výprachtice, část obce Koburk 58
Libor Chaloupek SNK Výprachtice 212
Luboš Merta SNK Výprachtice 283
Marcela Pfitznerová SNK Výprachtice 244
Jindřich Beran SNK Výprachtice 272
Marie Hejlová SNK Výprachtice 205
Marie Ingrová SNK Výprachtice 281
Ing. Jiří Falta SNK Výprachtice 257


Předvolební program na období 2006–2010

  1. Vytvářet podmínky pro řádné fungování naší Základní školy Jindřicha Pravečka, a to:
    • pokračovat v opravách základní školy
    • zajistit dovážení dětí ze sousedních obcí
    • v rámci možností hradit dojíždějícím dětem náklady spojené s dojížděním do školy
    • podporovat rozvoj sportu na škole a zájem dětí o sport
  2. Dokončit výstavbu domu v lokalitě „U Vaníčkových“ a současně vybudovat inženýrské sítě a další zázemí k tomuto domu.
  3. Pokračovat v nezbytných opravách a úpravách Kulturního domu „U Jana“
    • dokončit výstavbu skladů
    • vybudovat zázemí pro pracovníky obecního úřadu (dílna, soc. zařízení)
    • rekonstruovat část nebytových prostor na 2 garáže
    • rekonstruovat půdu nad hostincem na pokoje turistického typu pro 20 osob, včetně potřebného zázemí (kuchyňka, společenská místnost).
  4. Školní hřiště přestavět na víceúčelové hřiště na volejbal, tenis, házenou a lehkou atletiku, hřiště osvětlit, hřiště oplotit a vybudovat nezbytné sociální zázemí pro sportovce.
  5. Usilovat o výstavbu „Domu na půl cesty“, který by jednak řešil bydlení dětí z dětských domovů a jednak by umožnil poskytnout přístřeší osobám, které se bez svého zavinění ocitly bez střechy nad hlavou (živelné pohromy, požár, situace po rozvodu apod.). Vše v návaznosti na vůli občanů mít takovýto dům v obci. Uvedené musí mít návaznost na Charitu, případně na jinou neziskovou organizaci – nadaci – která by se podílela na financování provozu tohoto domu.
  6. V návaznosti na zpracované architektonické řešenístředu obce se snažit o zlepšování vzhledu autobusových zastávek a dalších veřejných prostranství.
  7. Vedle kulturního domu vytvořit postupně malý park s možností odpočinku.
  8. Trvalou pozornost věnovat stavu místních komunikací v obci.
  9. Provádět postupně výměnu azbestového a litinového potrubí, které v určitých částech obce tvoří trasu obecního vodovodu.
  10. V roce 2009 uspořádat důstojné oslavy 100. výročí narození významného výprachtického rodáka Jindřicha Pravečka – malý koncert dechových hudeb – umístění bronzové bysty na rodném domě Jindřicha Pravečka, případně na budově základní školy.
  11. Zajistit úklidovou službu, případně donášku nákupu apod. (obědy) pro starší a nemocné občany.
  12. U výprachtické lípy umístit tabuli, která bude obsahovat základní informace o tomto památném stromě.
  13. Snažit se o zajištění dalších pozemků pro výstavbu rodinných domků, případně pro další výstavbu bytových domků.


Co bylo splněno:

  1. V pořadí prvním úkolem bylo pokračovat v opravách Základní školy Jindřicha Pravečka.
    • V letech roce 2007 až 2008 byla dokončena přístavba šaten tělocvičny základní školy, náklady na uvedenou akci činily cca 2,6 mil. Kč.
    • V roce 2007 pak byla nákladem více než 4, 3 mil. Kč rekonstruováno ústřední vytápění objektu školy a byl pořízen nový kotel VARIAMATIC, dále byla měněna střešní krytina na objektu základní školy
    • V roce 2008 bylo investováno cca 0,5 mil. Kč do revitalizace tenisového hřiště vedle základní školy
    • V roce 2009 za částku 450 tis. Kč byl ze starých šaten vybudován školní klub.
    • V roce 2010 bude školní klub vybaven potřebným zařízením (posilovací stroje, rotopedy, audio, podlahové krytiny apod.), vše za částku 430.000,– Kč
    • Obec i škola zajistily dovážení dětí ze sousedních vesnic (Čenkovice, Heřmanice).
    • Rodičům dětí, které dojíždějí do naší školy, byla poskytována částka ve výši od 1.000,– Kč za jeden rok na dítě.
    • Investicemi do hřišť a dalšího zázemí pro sport zastupitelstvo podpořilo podmínky pro sportování dětí.
  2. Dalším úkolem bylo dokončit výstavbu bytového domu v lokalitě U Vaníčkových včetně inženýrských sítí, příjezdové komunikace, chodníku apod. Tento úkol byl splněn, příjezdová komunikace i přípojky byly včas dokončeny, chodník byl dokončen v roce 2010.
  3. Kulturní dům „U Jana“ získal ve sklepních prostorách zázemí pro „Knihovnu“ a „Výprachtické kukátko“. V letech 2007 až 2009 bylo dobudováno zázemí pro pracovníky obecního úřadu (sociální zařízení, dílna apod.). Část prostor je využívána jako garáž. Do objektu byl pořízen nový systém vytápění, a to dva kotle s možností automatické regulace vytápění – kombinace dřevo, uhlí. Náklady na uvedené přesáhly 3 mil. Kč. Většina prací byla provedena svépomocí, a proto skutečná hodnota díla je výrazně vyšší.
  4. Na hřišti vedle školy bylo vybudováno za pomoci evropských peněz (Regionální operační program), cca 2 mil. Kč zázemí pro sportovní a další aktivity dětí a ostatních na hřišti. Vedle moderního sociálního zařízení zde mají sportovci i děti ZŠ k dispozici šatny. Pro pořádání dalších akcí je možné použít malou kuchyňku. Toto zázemí bude sloužit nám všem.
  5. Výstavba „Domu na půli cesty” nebyla podpořena některými kompetentními orgány. Objekt dle rozhodnutí měl stát později v obci Hnátnice (místní fara), ale ani zde nedošel tento užitečný záměr naplnění.
  6. Obec věnovala trvalou pozornost autobusovým zastávkám. Důvodem byl nejen úkol volebního programu, ale zejména také trvalý nápor vandalů. Zastávka naproti faře byla několikrát zdemolována a pouze nezlomné úsilí zaměstnanců obce umožnilo její další existenci. Terčem úkolů se často stávají dřevěné prvky zastávky. Zastávky byly několikrát vymalovány, byl proveden nátěr střech na zastávkách a zastávka v Koburku získala nový střešní plášť.
  7. Úkol výstavby parčíku s možností odpočinku, popřípadě s možností vyžití na hraní pro děti, byl splněn. Na uvedené byla poskytnuta dotace ve výši více než 11 mil. Kč (z toho 2 mil. činí zázemí na školním hřišti).
  8. ZO obce vyčlenilo každoročně na údržbu místních komunikací v obci částku 150 až 200 tis. Kč. V roce 2010 bylo nákladem více než 130 tis. Kč pořízeno parkoviště vedle prodejny Konzum. Do oprav komunikací bylo investováno v rámci opravy cyklotras (prostředky Svazku obcí pod Bukovou horou více než 450 tis. Kč. Úkol je průběžně plněn.
  9. V roce 2008 bylo vyměněno azbestové potrubí okolo provozu OEZ. V roce 2009 byla provedena výměna azbestového potrubí na „Beranově louce“ (vedle hospody U Jana). Ve výměně potrubí je pokračováno v roce 2010. Do rekonstrukce vodovodu, pořízení vrtu a pod. bylo investováno více než 5 mil. Kč. Je zpracována dokumentace na další akce.
  10. V roce 2009 byly uspořádány důstojné oslavy 100. výročí narození významného výprachtického rodáka Jindřicha Pravečka. Malého koncertu dechových hudeb se zúčastnily 3 dechové kapely (Letohrad, Bludovjanka a Výprachtická dechovka). Bystu J. Pravečka na jeho rodném domě, tj. na domě čp. 175 vytvořil ak. sochař mistr. Kolářský. Oslav se zúčastnil pan hejtman a pan farář Szocinski sloužil slavnostní mši a uvedenému aktu požehnal.
  11. Dovážení obědů je zajištěno. O donášku nákupu zatím nikdo nepožádal. Úklid byl prováděn pouze jednou, a to u pana Hrabáčka v době svozu velkoobjemového odpadu. Velkoobjemový odpad byl také svážen na požádání od nemocných a starších spoluobčanů.
  12. U výprachtické lípy byla umístěna tabule, která obsahuje základní informace o tomto památném stromě, tj. úkol byl splněn.
  13. Obec vyvolala jednání s více vlastníky pozemků ohledně výkupu pozemků pro výstavbu rodinných domků. I přes toto úsilí se však nepodařilo potřebné pozemky vykoupit.


Co nebylo splněno:

  1. Nesplněn je úkol zrekonstruování půdy nad hostincem na pokoje turistického typu pro 20 osob, včetně potřebného zázemí (kuchyňka, společenská místnost). Tento úkol trvá na další volební období.
  2. Nesplněn byl úkol stavby „Domu na půli cesty“, tento úkol je z hlediska plnění nereálný v tom, že chybí podpora kompetentních orgánů pro jeho realizaci.
  3. Dále není splněn úkol vybudování víceúčelového hřiště. Stávající fotbalové hřiště bude nutné oplotit a upravit. Jaký povrch hřiště zvolit, o tom je nutné ještě diskutovat se sportovci.
  4. Nesplněn byl rovněž úkol zajistit pozemky pro výstavbu rodinných domků. Tento úkol je velice naléhavý, neboť zájemců o výstavbu je stále více. Určité řešení připravujeme, je však nutné vyhotovit nový územní plán obce.


Co bylo plněno navíc:

  1. V roce 2007 byla dokončena nákladem cca 2,7 mil. Kč. rekonstrukce a intenzifikace čistírny odpadních vod.
  2. V témže roce bylo dokončeno veřejné osvětlení na Haldě a na výprachtickou pilu.
  3. Bylo provedeno zateplení stropu pod střechou a výměna oken v hasičské zbrojnici v Koburku.
  4. Výměnu oken jsme realizovali v celém objektu hasičké zbrojnice Výprachtice.
  5. Byly zhotoveny nové vstupní dveře do budovy obecního úřadu, úřad byl zateplen a bylo zde vyměněno cca 45 starých oken za nová.
  6. Bylo zakoupeno nákladem 290 tis. Kč nové stomatologické vybavení do ordinace zubní lékařky.
  7. Byla vyměněna okna na sále kulturního domu a provedeno částečné zateplení objektu.
  8. Bylo provedeno opatření proti zemní vlhkosti v objektu čp. 287 (bývalá mateřská školka).
  9. Byly zhotoveny dva zemní vrty na jímání pitné vody, a to v lokalitě Vlčí důl (60 m) a Zaječín (30 m).
  10. Obec přispěla na část nové kanalizace na Malé Straně.
  11. Byl zhotoven kanalizační přivaděč u čp. 304.
  12. Byla postavena nová terasa u hospody U Jana – cca 400 tis. Kč
  13. Bylo vyasfaltováno parkoviště vedle prodejny KONZUM.
  14. Byl zhotoven most u pily Výprachtice a most u Benešových.
  15. Byla provedena opatření v souvislosti s likvidací dřevomorky čp. 175.

Autor: Vávra Daniel


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.