JAK SE ŽIJE STAROSTŮM - ANEB - STARÁTE SE, PANE STAROSTO?

Vydáno: 5.6.2008 (2309 přečtení) | Téma: Ostatní

Snad žádná volená funkce není tak bezvýhradně vystižena starým a stále platným českým příslovím, že „není na světě ten, aby…atd.“

Jen co zmíněný zvolený funkcionář usedne na svou židli, hned se začne formovat opozice. Samozřejmě, že v jejím čele stojí někdo dokonale „v obraze“, kdo ví, že se „stala chyba“, že na starostenském postu měl stanout někdo úplně jiný, schopnější, nejlépe on sám. A začne se svou skupinou věrných zasévat semínka sváru. Co všechno by se mělo udělat, co už by mělo být hotové, co by mělo mít prioritu a co je zbytečné. Jak jinak by se všechno dalo udělat, jak rychle by obec vzkvétala a jak by byli všichni, ale úplně všichni spokojeni. A peníze? Ty by se vždycky sehnaly. Samy, jo, to určitě! I Andersen by záviděl, a co teprve K. J. Erben nebo Božena Němcová.

Žel, ne všechny tyto skvělé prognózy vznikají – a také většinou končí u piva. Zato nepříjemností, nesvárů a křivd dokážou nadělat dost.

To všechno jen obecně, ale věřte, je to tak bohužel v mnoha obcích.


A jak se tedy žije výprachtickému starostovi? Stará se?

Ono všechno na první pohled není vidět, nebo že by se to vidět nechtělo?

Tak na příklad:

  • výstavba nových bytových jednotek má obrovský význam pro mladé rodiny a tím i pro udržení školy
  • oprava komunikací – stálá bolest většiny občanů
  • nový přivaděč od studní k vodojemu v délce 120 m.


Tak jak? Stará se výprachtický starosta?

Doufejme, že jeho „opozice“ není úplně slepá a že si postupně uvědomuje, že opravdovým přínosem pro občany není plýtvání energií, ne shromažďování pomyslných klacků, které se v nestřežené chvíli hází funkcionářům pod nohy, ale vzájemná spolupráce, ochota přispět a pomoci vytvářet pohodové a tvůrčí prostředí. Jedině toto vede ke spokojenosti a prospěchu obce.


A závěrem: Hodně sil, starosto!!!!!!

Autor: L.M.


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.