JAK ŽÁDAT O OŠETŘOVNÉ PŘI NAŘÍZENÍ KARANTÉNY

Vydáno: 23.11.2021 (537 přečtení) | Téma: Informace

Sdělení České správy sociálního zabezpeční

Jste rodič a musíte zůstat doma s dítětem kvůli nařízené karanténě nebo uzavřené školce, škole či třídě? Přečtěte si naši rekapitulaci jakým tiskopisem uplatnit nárok na ošetřovné a kdo příslušný tiskopis vystavuje.

Pokud škola nebo její část nebyla uzavřena, ale karanténa byla nařízena konkrétnímu dítěti, se žádostí o vystavení rozhodnutí o potřebě ošetřování se obraťte na orgán, který konkrétnímu dítěti nařídil karanténu, tedy na krajskou hygienickou stanici nebo lékaře.

Hygienické stanice, které nařizují karanténu, využijí tiskopis „Rozhodnutí o potřebě ošetřování (péče)“ používaný praktickými lékaři a pediatry. Tiskopisem, kterým se případně potvrzuje trvání karantény pro účely nároku na ošetřovné, je pak tiskopis „Potvrzení o trvání potřeby ošetřování (péče)“.

https://www.cssz.cz/…eho-zarizeni?…

Pokud krajská hygienická stanice nařídí uzavření školského zařízení či jeho části, vystaví příslušné školské zařízení na základě podkladů zaslaných krajskou hygienickou stanicí rodičům tiskopis „Žádost o ošetřovné při péči o dítě z důvodu uzavření školského/dětského zařízení (školy)“. Tiskopis slouží jako potvrzení daného školského nebo dětského zařízení a je veřejně k dispozici na ePortálu ČSSZ. https://eportal.cssz.cz/…kopisy/zoppd?…


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.