KDO OŠETŘÍ NEMOCNÉ SPOLUOBČANY V DOBĚ, KDY TU NEBUDE LÉKAŘ?

Vydáno: 4.1.2011 (2272 přečtení) | Téma: Informace

Obrázek: Obecní úřadZa poskytování zdravotní péče je dosud odpovědná společnost Mediclinic a.s., Mlinská 84/97, 616 00 Brno, Žabovřesky, telefon 844300100, mail: info@mediclinic.cz, na kterou MUDr. Červinka převedl veškerá práva (smlouva o převodu podniku). V žádném případě za uvedené neodpovídá obec Výprachtice. Písemně i osobně jsem již v listopadu 2010 kontaktoval společnost Mediclinic Brno. Dle jejich ústního vyjádření je zajištěn lékař (na přechodnou dobu), který není ochoten dojíždět do naší obce v zimě. Takovýto postup pro nás není řešením. Ve spolupráci s Krajským úřadem Pardubického kraje činím některé kroky, které mají za cíl zajistit trvalou lékařskou péči pro Výprachtice, Heřmanice a Bystřec. Lékaře se již podařilo získat. V současné době je nutné, aby tento lékař podal žádost o získání potřebného povolení k provozování lékařské praxe. Samozřejmě, že je žádoucí zajistit rovněž lékařskou péči po dobu, než bude vydáno příslušné povolení. Do doby, než bude vydáno povolení novému lékaři, Vás ošetří MUDr. Krivda v ordinaci v Jablonném nad Orlicí, tel. 603988808. Zdravotní sestra, paní Marcela Pecháčková,tel.: 737040122, je stále zaměstnancem společnosti Mediclinic. Měla by být v době ordinačních hodin v příslušné ordinaci. Prosím Vás, abyste zůstali přihlášeni ve Výprachticích. Vím, že se jedná o nepříjemnou situaci, za kterou ale nikdo z nás nemůže. Přechodné období potrvá cca 2 až 3 týdny od podání příslušné žádosti Krajskému úřadu Pardubice. V závažných případech zajistíme do Jablonného nad Orlicí k lékaři MUDr. Krivdovi dopravu vozidlem úřadu (pro starší a vážně nemocné občany). Do 31. 12. 2010 nebylo možné ve věci činit jiné kroky než ty, které již v listopadu obec učinila (dopis firmě Mediclinic, zajištění lékaře, zjištění možností řešení vzniklé situace, apod.). Pokud jsem tedy nyní dotazován, co jsem pro to udělal, odpovídám: „Udělal jsem vše, co jsem udělat měl a mohl“. Jestli jsem měl udělat něco více, musím nutně vědět, co to mělo být.


Na základě dotazů občanů doplňuji text o následující informace: MUDr. Krivda má ordinaci na ul. Potoční 44, tel. 465642428


Ordinační hodiny:

  • pondělí 7.00 až 11.00, odpoledne 13.30 hod. až 16.30 hod.
  • úterý 7.00 až 11.00
  • středa 7.00 až 11.00, odpoledne 13.30 hod. až 16.30 hod.
  • čtvrtek 7.00 až 11.00
  • pátek 7.00 až 11.00


Je vhodné vyzvednout si u zdravotní sestry ve Výprachticích v případě vyšetření u lékaře MUDr. Krivdy zdravotní dokumentaci a tuto předložit lékaři MUDr. Krivdovi a po ošetření si ji vyžádat zpět a vrátit zdravotní sestře Marcele Pecháčkové. Zdravotní sestra je schopna zprostředkovat vyhotovení receptu na léky, odběry krve apod. Je možné, že se ještě na něco přijde.


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.