OMEZENÍ V NAKLÁDÁNÍ S PODZEMNÍMI I POVRCHOVÝMI VODAMI

Vydáno: 12.8.2015 (1656 přečtení) | Téma: Akce v obci

Z důvodu dlouhotrvajícího výrazného sucha Městský úřad Lanškroun, Odbor životního prostředí – vodoprávní úřad, dne 6. srpna 2015 opatřením obecné povahy (vydané pod č.j. MULA 26692/2015)  výrazně upravil (omezil) nakládání s vodami.

Nakládání s vodami je upraveno následujícím způsobem:

Podzemní vody (studny, vrty, nádrže akumulující podzemní vody…soukromé i obecní vodovod) je zakázáno odebírat za účelem závlahy trávníků (včetně parkových ploch a hřišť), okrasných dřevin, květinových záhonů, napouštění a dopouštění bazénů, oplachy různých ploch, mytí dopravních prostředků apod.

Podzemní vody je možné odebírat pouze pro pitné účely, pro základní chod domácností a podniků, napájení zvířat, zálivky zeleninových záhonů a ovocných dřevin nesoucích plody. Vodoprávní úřad v daném případě odběratele vyzývá k maximálnímu hospodárnému užívání podzemních vod (zbytečně neplýtvat). V chodu domácností a provozů odebrané podzemní vody používat výhradně pro nutné úkony a to v nezbytném množství, zálivky zeleninových záhonů a ovocných dřevin nesoucích plody omezit na výhradně potřebné minimum.

Povrchové vody je zakázáno odebírat na cokoliv ze všech vodních toků (včetně vodních ploch – nádrže rybníky…), to znamená, že se nesmí zalévat vůbec nic z potoků na celém území obce.


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.