OPATŘENÍ OHLEDNĚ KORONAVIRU - RUŠENÍ AKCÍ, UZAVŘENÍ ŠKOL, AUTOBUSOVÁ DOPRAVA

Vydáno: 10.3.2020 (680 přečtení) | Téma: Informace

EDIT 11.3. 2020 v 16:50 – Informace z dnešního setkání hejtmana Pardubického kraje se starosty ORP – obcí s rozšířenou působností (pro nás Lanškroun)

https://www.pardubickykraj.cz/…ych-narizeni

EDIT 11. 3. 2020 v 12:45 – autobusová doprava

Od pátku13.3.2020 začne v krajské autobusové dopravě platit prázdninový režim V souvislosti s šířením koronaviru v České republice a uzavřením základních, středních a vyšších odborných škol začínají některé kraje a dopravní podniky měst a obcí přecházet na prázdninový režim. Stejný systém nyní připravuje primárně v rámci autobusové dopravy také Pardubický kraj.

Informace na call centru OREDO na tel.: 491 580 333. více info zde: https://www.pardubickykraj.cz/…ninovy-rezim

EDIT 10.3. 2020 v 21:15 – ošetřovné

Krátké shrnutí dnešního dne, info ke škole:

Formulář k ošetřovnému najdete na stránkách školy zde: https://www.zsvyprachtice.cz/…ty/osetrovne


Formuláře se budou samozřejmě potvrzovat od zítra 11.3. 2020, ve škole budou připraveny vytištěné.


Informace ČSSZ k ošetřovnému zde: (Karanténa a ošetřovné: Informace pro rodiče a školská .(obdobná) zařízení.)


Co se týče informovanosti o uzavření školy, kromě všech televizí, rádií, internetových zpravodajských serverů, to bylo sděleno na webových stránkách naší školy, dále na i-škole (školní informační systém pro rodiče žáků), dále zde na webových stránkách obce, facebooku obce a starosty, a také pomocí sms-kového informačního systému obce Výprachtice. Pokud se někomu zdá, že je to málo informačních kanálů tak se omlouvám. Vše bylo koordinováno s vedením školy. Je třeba si uvědomit, že některé informace byli v průběhu dne několikrát doplněny, některé úplně změněny. Je to situace neobvyklá a složitá pro nás všechny. Děkuji za pochopení, Luděk Skalický, starosta obce.


EDIT 10.3. 2020 13:30 hodin:

Dle doporučení MŠMT (Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy) mají základní školy lyžařské kurzy dokončit. Naše základní škola tedy lyžařský kurz dokončí, všichni jsou v pořádku.


OŠETŘOVNÉ – pro rodiče, kteří budou chtít uplatnit nárok na OČR (ošetřovné) – žádosti potvrzuje v tomto případě škola, kterou dítě navštěvuje, nikoliv ošetřující lékař. Potřebné formuláře pro školu jsou zajištěny.

Školní jídelna nebude vařit ani pro veřejnost.

Provoz mateřské školy bude zatím zachován.

Děkujeme za pochopení, zachovejme prosím klid.


Info: 10.3. 10:30 hodin

Od dnešního večera od 18:00 hodin se v České republice zakazuje pořádání všech kulturních, společenských i náboženských akce nad sto osob, oznámil premiér Andrej Babiš po jednání Bezpečnostní rady státu.

Dále je od zítra, tedy středy 11. března zastavena výuka v základních a středních školách, to vše do odvolání. Provoz mateřských škol zatím zůstane dle dostupných informací zachován. Rodiče mají nárok na ošetřovné (hlídačenka). Další informace postupně zjišťuji a budu nadále informovat buď tady, nebo na facebookových stránkách obce, pomocí sms.

Luděk Skalický, starosta obce Výprachtice.

https://ct24.ceskatelevize.cz/…-rada-oznami?…


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.