PROBLEMATIKA TŘÍDĚNÝCH ODPADŮ

Vydáno: 8.2.2024 (492 přečtení) | Téma: Informace

V kontejnerech na tříděný odpad nalezneme opravdu všelicos, ale tohle začíná být extrém.

Kanystr plný vyjetého oleje, autobaterie, zbytky elektronických cigaret, zkažené jídlo atd. Třiďte prosím odpovědně, viz. žádost firmy KOS Jablonné nad Orlicí. To vše jsou samozřejmě náklady navíc.

Vážená paní starostko, pane starosto, v posledních dnech došlo v krátké době k několika mimořádným situacím při třídění a následnému zpracování obalových plastů. Konkrétně:

– do sběrové nádoby byl odložen plastový kanystr s vyjetým olejem, který se na pasovém dopravníku třídírny otevřel a rozlitý olej způsobil poruchu jeho pohonu

– do sběrové nádoby byly odloženy provázky z farmářského provozu, došlo k jejich zachycení a namotání na vyklápěcím zařízení press

– při úpravě plastů drcením došlo k požáru plastů a následně celého zařízení (vysoká škoda a provozní odstávka více dnů), zdrojem zahoření byla baterie.

Dále na naší třídírně plastů se významně zvyšuje množství elektroniky obecně. Jedná se o klasické monočlánky, baterie z telefonů, baterie v elektronických dětských hračkách, baterie v přenosných pomůckách, … a nový fenomén: elektronické cigarety.

Jedná se o nebezpečné odpady, které patří do sběrného dvora. Je velmi obtížné na třídírně všechny tyto zdroje problémů zachytit a proto vás žádám o prevenci a osvětu problému – dle podmínek a možností každého z vás. Děkuji.

Jak správně třídit. https://www.jaktridit.cz/…dene-odpady/


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.