VALTEŘICKÁ POUŤ 2007

Vydáno: 4.10.2007 (3011 přečtení) | Téma: Akce v obci

Obrázek: Valteřická pouť 2007I když je to již malá obec, která čítá asi 5 stálých obyvatel, kde převážnou většinu tvoří již chaty a chalupy k rekreaci, tak i zde dodržují tradici a slaví každoročně pouť.

Letos tento den připadl na neděli 16. 9. 2007. Počasí bylo krásné. Obloha modrá bez mráčků i když sem tam zafoukal z polí vítr, přesto bylo překrásně.

V místním kostele Povýšení s. Kříže, postavený r. 1832 se konala jako každý rok Mše svatá. Letos však byla pouť opravdu vydařená. Co do počtu návštěvníků, kterých jsme odhadovali přes 150 lidí, tak počtem aut zaparkovaných v okolí kostela, kterých bylo celkem 60. Někteří návštěvníci přišli pěšky, jiní přijeli na kole.

Kostel byl zcela zaplněn. I vstupní chodba byla plná návštěvníků a na ty kteří se opozdili bohužel zbylo místo jen venku před vchodem.

Na uvítanou hrála před kostelem návštěvníkům dechová hudba z Výprachtic, která pokračovala v hraní také po skončení Mše svaté.

Jako již tradičně bylo připraveno pro návštěvníky malé občerstvení i když s tak velkou účastí se nepočítalo, každý byl pohoštěn alespoň něčím malým k zakousnutí a pohárkem vína.

O hudební a pěvecký doprovod během Mše svaté se postarala hudební skupina z Bystřece.

Chtěli bychom všem zúčastněným poděkovat za podporu Valteřického kostela svojí návštěvou. Doufáme, že zachovají přízeň této akci i v dalších létech a přáli bychom si, aby se z této akce stala tradice.

Děkujeme zpěvákům z Bystřece za krásný doprovod při Mši svaté, dechové hudbě Výprachtice za jejich hudební příspěvek v okolí kostela.

A na závěr bychom chtěli poděkovat všem, kteří se postarali o dobrý průběh tohoto dne.

Autor: Jandejsková Věra