ZÁKLADNÍ ŠKOLA JINDŘICHA PRAVEČKA VÝPRACHTICE - ÚSPĚŠNÁ ŠKOLA

Vydáno: 7.3.2024 (327 přečtení) | Téma: Informace

Z tohoto máme obrovskou radost. Naše Základní škola Jindřicha Pravečka, Výprachtice si připsala další výborné hodnocení. Poděkování patří celému personálu školy a samozřejmě také žákům a rodičům. Gratulujeme.đź‘Ť

Jsme nejúspěšnější základní škola na Orlicku dle výsledků přijímaček z let 2017 až 2023! Orlický deník získal zajímavá data, která prozrazují, z jakých základních škol na Orlickoústecku zvládají žáci nejlépe přijímací testy na střední školy. Pro řadu rodičů to může být překvapivé zjištění. Údaje jsou z let 2017 až 2023 a týkají se přijímaček z matematiky a českého jazyka na čtyřletá studia.

Nejúspěšnější školy na Orlicku dle výsledků přijímaček v matematice a v českém jazyku (v procentech) v matematice: ZŠ Jindřicha Pravečka, Výprachtice 52,91 % ZŠ Vincence Junka, Dolní Čermná 50,43 % ZŠ a MŠ Tatenice 48,19 % ZŠ Horní Čermná 46,04 % ZŠ Komenského 11, Ústí nad Orlicí 45,42 %

v českém jazyku: ZŠ Horní Čermná 59,25% ZŠ Jindřicha Pravečka, Výprachtice 59,15% ZŠ Komenského 11, Ústí nad Orlicí 58, 78% ZŠ Javornického, Vysoké Mýto 58,17% ZŠ Libchavy 56,82%

Jak a podle čeho jsme vybírali nejlepší školy? Co znamenají čísla u škol? Jde o průměrné procento dobře vyřešených úkolů z matematiky nebo českého jazyka na dané škole v přijímacích testech za posledních pět let. Číslo 50.00 tedy znamená, že žáci vyřešili v průměru polovinu přijímacího testu.

Do výběru jsme zahrnuli všechny školy z daného okresu, které měly minimálně 20 žáků v devátých třídách, kteří dělali přijímací testy. Kvůli relevanci dat jsme se zaměřili pouze na přijímací zkoušky na čtyřletá studia (téměř 90 procent všech) a vynechali jsme přijímačky na víceletá gymnázia. Získaná data pochází z přijímačky a Cermat.

A náš názor? Nezáleží na velikosti školy, ale na preciznosti ve výuce. I malá škola může poskytovat stejně dobré vzdělání jako školy velké. A náš recept na úspěchu u přijímaček? Úspěšnost spočívá v každodenní práci všech učitelů naší školy. V devátém ročníku jsou navíc otevřeny zájmové útvary cvičení z ČJ a cvičení z M, které jsou zaměřeny na přípravu na přijímací zkoušky. O tyto zájmové útvary je z řad žáků velký zájem.

První článek: https://orlicky.denik.cz/…orlicko.html?…

Druhý článek: https://orlicky.denik.cz/…proc-20.html?…


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.