DISKUSNÍ FÓRUM

Nespokojenost s lékařem


Začalo to pokleslou poševní stěnou. S tím se dalo žít!! Proč jen jsem u toho nezůstala?! Nyní po pěti operacích, z toho dvou nepovedených a tří dočasných, bojuji denně o život! Lékaři mi zkazili život! A Česká lékařská komora, kam se pacient obrátí jako k autoritě, ta je kryje. Ze zdravé ženské vyrobili pacienta a prý se to bude jen zhoršovat! A dál? Je to jak pomalá vražda!

Autor příspěvku: lubelo, zadáno: 18.12.2023 - 13:11

Psal jsem již příspěvek před chvílí každopádně jsem chtěl odkázat na úžasnou paní zubařku Pastorovou a zapomněl jsem hodit odkaz je to zde v oridinaci Salius na Praze 3 https://stom.salius.cz/…ga-kosinova/

Autor příspěvku: Michal, zadáno: 17.4.2018 - 12:51

Zdravím také jsem absolutně nespokojen s lékařem !! A to tak radikálním způsobem že jsem začal dojíždět do Prahy. Je to sice dálka, ale prostě sem si řek když už někam pojedu kvůli doktora jedině Praha ! Kdyby byl někdo zvědav co jsem zvolil, je to zde paní Lékařka Kosinová

Autor příspěvku: Michal, zadáno: 17.4.2018 - 12:47

Dobrý den,

před dvěma roky jsme se přistěhovali do Výprachtic. Vesnice se nám líbila mimo jiné i pro dostupnost základních služeb, tedy i praktického lékaře. Nebývám, díkybohu, často nemocný, a tak jsem u doktora Novotného byl nyní podruhé. Chtěl bych popsat svou zkušenost a zeptat se na názory jiných občanů, jeho pacientů.

Zkušenost moje, i mé ženy, je taková, že doktor Novotný i doktorka Novotná velmi laxně přistupují ke stanovení diagnózy. V podstatě bez jakéhokoli vyšetření, jak se říká „od stolu“, předepisují na každou potíž antibiotika. Tento postup považuji za nebezpečný a ohrožující zdraví pacienta. Je všeobecně známo, že antibiotika velmi radikálně oslabují přirozenou obranyschopnost organismu. Bez stanovení diagnózy a nasazení antibiotik „naslepo“ pak může dojít k tomu, že se skutečná příčina problémů ještě zhorší.

Přesně tento případ se díky přístupu MUDr. Novotného a MUDr. Novotné stal mé ženě. Už několik měsíců jí trápí následky nevhodného podání antibiotik a neléčení skutečného problému. Při první návštěvě MUDr.Novotná chybně (bez důkladného vyšetření) stanovila anginu, a napsala na ni antibiotika, které manželka brala. Při druhé návštěvě, kdy byl v ordinaci MUDr. Novotný, ten mou ženu vůbec neprohlédl a doporučil, ať si koupí vitamíny. Až při třetí návštěvě, teprve na její vlastní vyžádání, byla mé ženě napsána žádanka k plicnímu.

Stojí nás to nyní nemalé peníze za alternativní léčbu, ale věříme, že se astmatu, které by se při zodpovědném přístupu lékaře nemuselo takto rozvinout, zbaví (jaký to paradox, odstěhovali jsme se do hor, a máme doma astma).

Já mám nyní zkušenost podobnou. Bez jakéhokoli vyšetření mi doktor Novotný předepsal na zduřenou mízní uzlinu antibiotikum se širokým spektrem závažných vedlejších účinků. Neriskoval jsme své zdraví, a antibiotika nebral. Po týdnu, při kontrole, kdy zduření zmizelo, ale zůstala ještě zvýšená teplota, lékař opět bez jakéhokoli vyšetření doporučil, abych si antibiotika vyzvedl v lékárně a radši je užíval. Doslova řekl – „je velmi pravděpodobné, že i bez těch antibiotik se vyléčíte, ale PRO JISTOTU je užívejte“.

Jen namátkově jsem zalistoval na internetu s heslem „zbytečné užívání antibiotik“. Našel jsem například článek z roku 2009, kde tehdejší ministryně zdravotnictví upozorňuje, že možná i polovina antibiotik se předepisuje zbytečně. A zmiňuje i ono podávání antibiotik „pro jistotu“.

Bavil jsem se o tomto problému s několika známými, a většina má bohužel podobnou zkušenost i se svými lékaři. A říkají – lékaři dělají to, co po nich většina pacientů žádá.

Rád bych rozvinul diskusi, zda je tomu opravdu tak. Opravdu všichni pacienti přistupují ke zdraví stylem „napište mi co nejsilnější prášky, já chci jít za tři dny do práce“? Bez ohledu na to, co tyto prášky udělají z dlouhodobého hlediska s jejich zdravím? Opravdu je informovanost veřejnosti o škodlivosti takového přístupu, tak malá?

A závěrem bych se chtěl zeptat, zda by mi někdo nedoporučil zodpovědnějšího praktického lékaře. Vzhledem k tomu, že nejsem starousedlík, tak lékaře v okolí neznám. Aby to nebylo špatně pochopeno – uvědomuji si, že v některých případech jsou antibiotika nezbytná. Ale chci lékaře, který je předepíše teprve až po vyšetření a stanovení diagnózy a posouzení jejich nezbytnosti. Ne jenom pro „jistotu“ – to se snad dělá možná u dobytka.

Autor příspěvku: manželé Rožnovští, zadáno: 14.12.2014 - 14:52