PODĚKOVÁNÍ ... JAK KDO, JAK KDY, JAK KOMU

Vydáno: 9.12.2011 (2123 přečtení) | Téma: Názory občanů

Hned zpočátku uvádím, že nejsem ani rodákem, ani obyvatelem trvale žijícím ve Výprachticích. Ale znám tuto obec desítky let, a tak přece jen mohu posoudit její vývoj. Už sám obsah tohoto slova jakoby předznamenával cestu ke zlepšení, ovšem kupř. vztahy lidí se též vyvíjejí, ovšem často je tento vývoj naopak. Tím, že nežiji v této obci, jen ji příležitostně navštěvuji, vidím, a tím výrazněji sleduji její proměny. To, co máte před očima dnes a denně, přestanete po určité době vnímat. Je zvláštní, že změny k horšímu nás štvou stále, ale zlepšení zaregistrujeme, některé potěší, ale po čase právě to zlepšení bereme jako samozřejmost.

Za každým zlepšením čehokoliv je určité, tu větší, tu menší úsilí jednotlivce, většinou ale týmu lidí. Ovšem v každém týmu musí být osobnost, tahoun, který přichází s nápady, hledá cestu, vymýšlí a zvažuje možnosti.

A právě obec Výprachtice je toho důkazem, protože takového „tahouna” má v osobě pana starosty JUDr. Miroslava Stejskala. Ten se v pravém smyslu slova o svěřenou obec a její obyvatele stará a jako starosta zasahuje do všech sfér života obce. Jeho „starostování” je viditelné na mnoha místech, ovšem střed obce s autobusovou zastávkou a dětským hřištěm, vybudovaném na podmáčeném, zapleveleném a hyzdícím palouku, to je opravdu třešeň na dortu. Vkusné, úpravné, účelné, což přivítají nejvíc ti, kteří častěji tato místa navštěvují. A kdo jede kolem fotbalového hřiště, musí si říci – konečně vybudované zázemí pro různé akce.

Pochopitelně, že dle zásady „není na světě člověk ten, jenž by se zalíbil lidem všem”, má své kritiky, až odpůrce. Že není potřeba …, že kdyby radši … Ale má-li vizi, má-li chuť věci zlepšovat, je nutno smeknout při takovém výsledku. Mnoho „kritiků” není schopno doslova zamést vlastní dvorek, ale vypouštět jedovaté výroky na starajícího se starostu, to jim jde snadno. Ani neřeknu „ať to jdou zkusit!” Ubohá obec, to by to dopadlo! Opravdu nejde každému vysvětlovat, že finance z EU musí jít na schválený projekt, ne jak se dodatečně zachce.

V závěru chci za všechny, kteří jsou spokojeni se zlepšeními v obci, moc panu starostovi Stejskalovi poděkovat. Jen by ještě bylo dobré, kdyby český lev, zdobící fasádu obecního úřadu, měl zase na hlavě korunku, ale to je jistě o dalších financích. Občané Výprachtic mají to štěstí, že v čele obce lva mají, sice bez hvězdy a bez korunky na hlavě, ale urputě sledujícího prospěch svěřené obce. Vážený pane starosto, velké uznání a díky.

Autor: Chalupářka


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.