ZPRÁVY Z RADNICE - ČERVENEC 2009

Vydáno: 6.8.2009 (2306 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2009

Vážení přátelé, léto je již v plném proudu a děti si užívají prázdnin. Některé děti jsou doma u rodičů, či u příbuzných, jiné se účastní letních táborů a rekreací. I my dospělí se těšíme na svou dovolenou, někdo bude odpočívat v některém z rekreačních zařízení, někoho čeká dovolená pracovní.

Dovolte nám připomenout Vám události, které se uskutečnily v uplynulém měsíci.

Setkání na pomezí Čech a Moravy se konalo 28. června ve Valteřicích. Byla to akce pořádaná společně s městem Štíty. Této akce se zúčastnilo více jak tisíc lidí. Program byl velice pestrý a každý zde našel něco, co ho zaujalo a co se mu líbilo. Diváci zhlédli vystoupení Dětského folklórního souboru Jitřenka z Dolní Čermné, pěveckého souboru RYTUO z Ústí nad Orlicí, Dechové kapely Boršičanka, Dechové hudby Výprachtice a malých mažoretek z výprachtického Kukátka, dále pak mažoretky Krokolky a Krokolinky a taneční skupinu Choclais z České Třebové. Děti lákaly projížďky v kočáře taženém koňmi. Skautský tábor zval děti i dospělé k různým dobrodružstvím a hrám. O cestovním ruchu v našem kraji a konaných akcích informovala Destinační společnost Východní Čechy. Každý, kdo se přišel podívat, mohl ochutnat několik druhů piva, pečené selátko, uzené klobásy a další speciality.

I když počasí dopoledne trochu zlobilo, odpoledne bylo však již pěkně.

Děkujeme všem za vzornou přípravu této akce a Vám návštěvníkům, za účast. Velice bychom si přáli, kdyby toto setkání nebylo poslední a v dalších letech se v setkáních v tomto krásném koutu přírody pokračovalo.

Dne 4. července se konal tradiční letní karneval, který pořádá každoročně TJ Sokol Výprachtice ve svém krásném areálu. I tato akce se velice vyvedla, počasí tentokrát přálo po celý den a účast 670 platících návštěvníků hovoří za vše. V neděli pak následovalo, stejně jako každý rok, zábavné odpoledne pro děti i dospělé. I zde byla účast velmi dobrá a na adresu pořadatelů byla slyšet samá chvála.

Koburští hasiči, i když letos se zpožděním, které zavinilo počasí, uspořádali pro děti lampionový průvod. Během průvodu sice trochu sprchlo, ale nikoho to neodradilo. Během průvodu do kroku vyhrávala výprachtická dechovka. U hasičárny v Koburku byly pro děti připraveny různé soutěže a každé dítě bylo odměněno sladkou odměnou. Pro dospělé bylo připraveno bohaté občerstvení. Večer se promítalo letní kino, konkrétně český film „U mě dobrý“.

18. července se v areálu TJ Sokol Výprachtice uskutečnila oslava 50. výročí založení volejbalového oddílu. Účast 18 volejbalových týmů hovoří za vše. Naše volejbalová „reprezentace“ skončila ve své kategorii na pěkném třetím místě. Do dalších let přejeme volejbalovému oddílu TJ Sokol Výprachtice mnoho úspěchů. Dlužno podotknout, že vysílení volejbalisté a diváci snědli vše, co pořadatelé připravili, jako příklad uvádíme 8 sudů piva, selátko, 20 kg uzeného, guláš, řízky s bramborovým salátem.

Všem, kteří se na přípravách výše uvedených akcí podíleli, patří veliké poděkování. Víme z vlastní zkušenosti, že se jedná o spoustu práce, která není placena a zabere velkou část volného času. Jako každoročně i letos se uskutečnil fotbalový turnaj – Memoriál Zdeňka Fajta.

Ukazuje se stále více, že v naší obci je celá řada šikovných lidí, kteří dokáží přiložit ruku k dílu a pobavit a udělat radost ostatním. Ještě jednou díky. Rozhodně dobrovolné organizace v obci patří mezi ty aktivní, proto se zde neustále něco děje, a to je jenom dobře.

Na akci ve Valteřicích se podíleli zejména zaměstnanci obce, kteří museli nejprve na místo konání akce navézt lavice, stoly, židle, parket, provést úklid a posekání trávy a následně vše ve Valteřicích po skončení akce uklidit. Zaměstnanci obce v rámci plnění stanovených úkolů pokračovali v sekání trávy ve Výprachticích, Koburku, Valteřicích a v Sázavském údolí. Prováděli další potřebné opravy na obecních komunikacích, zajišťovali malování ve škole, opravovali dětské hřiště v Sázavském údolí, vyráběli regály do knihovny a do výprachtického Kukátka, natřeli kapličku u základní školy, připravovali zásoby dřeva na zimní období, a tak by bylo možné pokračovat.

Z větších akcí bychom Vás chtěli informovat o tom, že byly započaty stavební úpravy suterénu základní školy na „Školní klub“. V hasičské zbrojnici v Koburku je prováděna výměna zbývajících starých oken za nová plastová, byl zateplen strop na půdě, vybudován chodník apod. Jedná se o dokončovací práce v takovém rozsahu, aby hasičská zbrojnice v Koburku mohla sloužit ještě lépe potřebám koburských hasičů.

V současné době připravujeme opravu kostela Povýšení sv. Kříže ve Valteřicích, revitalizaci centra obce Výprachtice apod. Čeká nás výměna části azbestového potrubí vodovodu, pokračování v opravách místních komunikací a celá řada dalších akcí, o kterých Vás budeme informovat na stránkách našich novin.

V srpnu nás také čeká výprachtická pouť spojená s tradiční zábavou, kterou budou pořádat koburští hasiči. Doporučujeme všem, nenechte si naši pouť ujít. Přejeme Vám příjemné prožití Vaší dovolené, hlavně hodně sluníčka a letní pohody.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.