ZPRÁVY Z RADNICE - ÚNOR 2009

Vydáno: 5.3.2009 (2203 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2009

Vážení přátelé, zima, která se, jak se zdá, nehodlá vzdát své vlády, nás všechny již docela pozlobila. Nové přívaly sněhu prověřují jak techniku, tak naše ruce. Jedinou naší útěchou je možná to, že veškerý sníh se po oteplení promění ve vodu a pokud neodteče po zmrzlé zemi, zůstane nám k užitku.

Z kulturních akcí je nutné zmínit ples koburských hasičů, který se těší již tradičně velké účasti. Navštívilo ho 240 platících osob. Pro účastníky byla přichystána hodnotná tombola. Ples se mimořádně vyvedl a většina návštěvníků proto zářila spokojeností. Děkujeme hasičům SDH Koburk za uspořádání této kulturní akce. V hasičárně v Koburku také proběhl maškarní rej dětí. Akci pořádala A. Jandejsková se svými kamarádkami. Akce se rovněž vydařila.

Z dalšího dění v naší obci je potřeba zmínit pokračující práce v suterénu Základní školy Jindřicha Pravečka, které zajišťují pracovníci naší obce. Bylo dokončeno odstranění starých omítek, vyškrábání spár mezi cihlami a šachty pro topení byly zakryty betonovými deskami.

Pracovníci obce také malovali některé třídy v době školních prázdnin, připravili sál KD na konání plesu apod.

Důvodem, proč se změnil záměr v případě ZŠ, kde se v suterénu počítalo s obnovou starých šaten v původním rozsahu, je skutečnost, že děti Základní školy Jindřicha Pravečka Výprachtice potřebují prostor pro využití volného času. V letních měsících mají k dispozici venkovní hřiště. V zimě se jim po rekonstrukci nabídne prostor bývalých šaten, kde by mohl být instalován pinpongový stůl, koš na košíkovou, stolní hokej apod. Část prostoru bude využita pro cvičení dětí, dětí s rodiči apod. Aby bývalé šatny mohly sloužit k tomuto účelu, musí zde být provedeny tyto práce: provedení nových štukových omítek, zakrytí topných kanálů betonovými deskami, zakrytí stoupaček topení a vody sádrokartonem, provedení nových rozvodů elektroinstalace, podřezání části zdiva s vložením dodatečné vodorovné izolace, vybourání otvoru ve zdivu pro traverzové překlady, vyzdění příček tl. 7,5 cm, dodávka a montáž dveří s ocelovou zárubní, položení dlažby a další práce.

Další akcí, kterou hodláme v letošním roce realizovat, je výměna parketové podlahy v našem KD Výprachtice.

Kulturní dům U Jana je využíván zejména pro akce pořádané žáky ZŠ Výprachtice pro rodiče a ostatní občany, konají se zde maškarní dětské karnevaly, školní akademie, besídky, diskotéky apod. Je zde také pořádán Den matek a další akce. Parkety na sále KD jsou ve velice špatném stavu. Nakonec jejich pořízení spadá do období před II. světovou válkou, tedy do doby, kdy pan Blažek sál k původní stavbě hospody přistavěl.

Konstrukce podlahy je trámová s dřevěným bedněním (lišty). Pokud se nám podaří získat na uvedenou akci dotaci, hodláme zde provést tyto práce: demontáž stávající podlahy, položení nové konstrukce podlahy, provedení montáže vlysové masivní lepené podlahy s tmelením a přebroušením, impregnace a pastování podlahy, lištování podlahy dřevěnou lištou.

Náklady nutné k realizaci výše uvedených prací překročí v každém jednotlivém případě 300 tis. Kč. I tak proti kalkulaci, která byla provedena odborníky, ušetříme až 50 % nákladů. Důvodem je zejména skutečnost, že většina prací bude provedena zaměstnanci naší obce.

Obec Výprachtice ve spolupráci se Základní školou Jindřicha Pravečka připravila žádosti o dotace na výše uvedené a další akce do POV (program obnovy venkova), který spravuje Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

Ředitel základní školy s panem Bc. Grossmannem zajeli do Prahy, aby tam naše žádosti důkladně prodiskutovali s ministerskými úředníky, kteří těmto programům rozumí. Věříme, že budeme při získávání prostředků prostřednictvím žádostí o dotace úspěšní a podaří se nám v tomto roce zrealizovat vše, co jsme si naplánovali, a věřte, že toho není málo.

Přejeme Vám všem, aby Vás i nás zima přestala trápit a užili jsme si alespoň trošičku teplejšího počasí.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.