ZPRÁVY Z RADNICE - BŘEZEN 2007

Vydáno: 3.4.2007 (2330 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2007

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás opět poinformovali o dění v naší obci v březnu 2007. Zaměstnanci naší obce se podíleli na opravách vnitřní omítky ve třídě školní budovy.

V souvislosti s ukončením zimního období byly odstraňovány škody po zimě. Závažný nedostatek se projevil na domku vodojemu v Zaječíně. Zde došlo k popraskání zdiva a narušení základů.

Byly prováděny výměny vodoměrů, ve kterých se bude i nadále pokračovat, opravy komínových lávek, úklid komunikací, čištění srážkových a kanalizačních vpustí apod. Na čistírně odpadních vod je opravováno oplocení.

Byl zpracován položkový rozpočet na akci „Oprava kulturního domu Výprachtice“. Je nutné doplnit některé údaje k projektové dokumentaci, aby bylo možné provést výběrové řízení na uvedenou akci. Doplnění projektu zajišťuje paní Ing. Vendula Indrová.

Bude rovněž potřebné připravit projektovou dokumentaci pro podání žádosti o dotace z prostředků EU. Uvedené si vyžádá další prostředky. Nejsme-li připraveni podat žádost nemůžeme počítat s tím, že uspějeme. Rovněž v tomto případě počítáme s odborným vedením a pomocí paní Ing. Venduly Indrové.

V měsíci březnu jsme pokračovali ve výstavbě bytového domu v lokalitě „Pod Vaníčkem“. V současné době tam zbývá vymalovat, položit podlahové krytiny, zřídit přístupovou cestu, vybudovat odvod dešťové vody, přípojku elektro apod.

Některé práce bude zajišťovat firma pana Adolfa Pecha z Lanškrouna, další práce zajistí místní firmy a pracovníci obce.

Práce na stavbě by měly být dokončeny nejpozději do 31. srpna 2007.

V měsíci březnu se konala řada významných akcí. Jednak proběhl ples SDH Koburk, který se velmi vydařil. Účastníci plesu zaplnili více než dvě stě připravených míst u stolů. Nájemkyně místní hospody paní Evženie Uhrová a její partner Miroslav Dostál zajišťovali tzv. „Sousedský ples“, který navštívilo asi 180 osob. Děkujeme všem, kteří přispěli ke konání těchto společenských akcí, bez kterých by vesnice ztratila na své přitažlivosti.

Obec se v současné době snaží o získání dalších dotací na nákup techniky a prostředků pro hasiče. Požádali jsme Pardubický kraj o dotaci na opravu obecního majetku. O tom, nakolik jsme byli úspěšní, Vás budeme informovat.

V měsíci dubnu připravujeme spolu se Základní školou Výprachtice akci, jejímž cílem je vyčistit okolní lesy a místa podél cest. Domníváme se totiž, že naší přírodě pomůžeme nejvíc tím, že přiložíme ruku k dílu. Zveme Vás všechny k účasti na akci, která se koná dne 4. dubna.

Přejeme Vám všem, aby nám nástup jara přinesl pěkné jarní počasí, které potřebujeme pro práci na zahrádkách a jinde.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.