ZPRÁVY Z RADNICE - KVĚTEN 2007

Vydáno: 5.6.2007 (2402 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2007

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás před nastupujícím létem pozdravili a poskytli Vám informace o akcích probíhajících v naší obci.

Obec v současné době obdržela mimořádnou dotaci z prostředků Pardubického kraje ve výši 200.000,– Kč. Dotace je určená na opravu havarijního stavu střechy budovy garáže, která je vedena jako součást stavby hasičské zbrojnice.

Obec zajišťuje v současné době ve spolupráci s výprachtickými hasiči výběrové řízení. Rozhodujícím kritériem, jako nakonec i v ostatních případech, bude nabídnutá cena. Kvalita opravy bude zajištěna příslušnými ustanoveními ve smlouvě. Cena díla bude zaplacena po bezvadném dokončení prací. Záloha bude poskytnuta výhradně na materiál.

Obec dne 21.5.2007 vyhlásila výběrové řízení na akci „Rekonstrukce objektů Základní školy ve Výprachticích“. Na akci je k dispozici částka 4 mil. Kč. Prostředky na akci pomohli zajistit poslanci pan Ing. Miroslav Váňa a pan Mgr. Radko Martínek. V rámci této akce budou provedena následující opatření:

  1. Stávající kotelna bude celkově rekonstruována. Bude osazen nejméně jeden kotel typu VARIAMATIK VM 200 o výkonu 190 kW na spalování hnědého uhlí s možností automatické regulace a řízení výkonu. Jednotlivé okruhy vytápění budou rozděleny, upraveny a doplněny o regulaci celého topného systému. Nové deskové radiátory v budovách školy budou osazeny termoregulačními hlavicemi. Bude instalováno nové automatické zabezpečovací a odvzdušňovací zařízení OLYMP. Prostor kotelny bude stavebně upraven pro nová zařízení, bude pořízena nová elektroinstalace.
  2. Na budově školy bude provedena výměna stávající střešní krytiny za novou. Bude použita kvalitní střešní krytina. Úžlabí bude vyplechováno s dostatečnými přesahy.
  3. V areálu školy bude rekonstruována část stávající kanalizace v délce 70 bm, která je netěsná, špatně spádová a mělká (její stav je příčinou statických poruch na části školních budov). Bude použito plastových kanalizačních trub o světlosti 250 mm těsněnými na kroužky s prefabrikovanými těsnými šachtami.

Pro tento a další roky jsou připravovány další akce, o kterých se zmíníme v dalších číslech Výprachtických novin.

Obec dále zajistila vyvezení štěrku, hlíny a dalšího materiálu, který byl uložen na čistírně odpadních vod. Naším záměrem je zlepšit pořádek v zaploceném areálu. Důvodem jsou nejen potřeby bezpečnosti práce, ale i ta skutečnost, že kolem objektu ČOV projíždí řada cyklistů a nepořádek na obecním pozemku by mohl vyvolávat negativní dojmy o naší obci.

Kolem čistírny odpadních vod bylo nataženo nové oplocení, je potřebné ještě dokončit některé práce, jako jsou podpěry v některých místech oplocení apod.

V současné době, ve spolupráci s Povodím Moravy s.p., závod Šumperk, budou realizovány opravy některých úseků koryta místního potoka. S ohledem na špatný stav některých mostů, a to u Menšíkových, u Výprachtické pily apod. bude nutné provést opravy zakřídlení mostních opěr. Předmětné opatření zlepší ochranu mostů při povodních a zabrání dalšímu poškozování mostních konstrukcí, kde dochází k podemílání vodou.

Na závěr nám dovolte, abychom Vám popřáli krásné letní počasí, které by však mohlo být střídáno vydatnými dešťovými srážkami, neboť začíná být sucho. Prosíme Vás v dané souvislosti o šetření vodou. Srážkový deficit se na našich vodních zdrojích projevuje zatím nevýrazně. Došlo však ke snížení vydatnosti vrtu ze 4 l/s na 3 l/s. Doufejme, že nebude hůř.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.