ZPRÁVY Z RADNICE - DUBEN 2007

Vydáno: 4.5.2007 (2319 přečtení) | Téma: Zprávy z radnice 2007

Vážení přátelé, dovolte nám, abychom Vás opět poinformovali o dění v naší obci v dubnu 2007. Naplno se ohlásilo přicházející jaro.

Pracovníci obce, pracovali na oškrábání omítky v budově základní školy, štukování a malování tříd. Byl prováděn úklid okolo školy a kostela. Do úklidu obce se rovněž aktivně zapojily děti naší základní školy. Škola odvedla obrovský kus práce, zejména při úklidu a čištění okolních lesů od odpadu. Poděkování za dobrou práci patří nejen dětem, ale i řediteli školy, pedagogickému sboru, vedoucí školní jídelny a zaměstnancům školní jídelny a dalším.

Za výprachtické hasiče se brigády zúčastnil pan Petr Pfeifer.

Určitě každý z Vás ocení, že při jarní procházce nalezne okolní lesy a přírodu čisté, prosté komunálního a dalšího odpadu.

V uplynulém měsíci jsme jednali s Pardubickým krajem o možnosti oprav komunikací. V Koburku je při vyústění místní komunikace od Sídliště v Koburku na silnici III. třídy velmi rozbitá část vozovky.

Obec rovněž dojednala posunutí tabule začátek obce Výprachtice na úroveň hájenky ve Výprachticích. Úsek bude ještě doplněn značkami s tím, že zhruba od budovy OEZ po hájenku na „Haldě“ bude povolena rychlost nejvýše 70 km za hodinu.

V dané souvislosti bychom chtěli požádat zejména motorkáře, aby dodržovali rychlost jízdy v obci. Může se stát, že Vám do cesty vběhne malé dítě, a není jisté, jestli může motorka zastavit na vzdálenost např. 5 m z rychlosti 100 km/hod.

Vedení obce jedná s Pardubickým krajem ohledně požadavku SDH Výprachtice na opravu střechy garáže na vozidlo AVIA. Střecha garáže je ve velmi špatném stavu a z uvedeného důvodu je oprava této střechy zcela nezbytná.

Obec v současné době podala žádost o dotaci na vybavení obecního úřadu modernějšími počítači. Nové počítače jsou potřebné zejména proto, aby bylo možné přijímat veškerá elektronická podání. Na některé soubory informací zasílané v elektronické podobě současné obecní počítače již nestačí.

Jednali jsme rovněž o opravě křížku u garáží „ U Žalmanových“. Je možné, že se nám na opravu křížku podaří zajistit dotaci. Anděl ze hřbitova bude odvezen příští týden rovněž na opravu. Oprava bude provedena v zimních měsících panem Drahomírem Čížkem z Lukavice. Na opravu bude upořádána sbírka. Každému, kdo přispěje na opravu touto cestou, předem děkujeme. Sbírku zajistí farnost Výprachtice. Obec se na opravě bude podílet zhruba 2/3 nákladů.

Pro farnost Výprachtice se podařilo zajistit dotaci ve výši 250.000,– Kč. Je to odměna všem, kteří na opravě kostela pracovali, myslíme si, že si to všichni zaslouží.

Obec Výprachtice hodlá pomoci Vám všem, kteří se snažíte zlegalizovat studně, které užíváte pro potřeby své rodiny, pro zalévání zahrádek apod. Podrobnější informace naleznete uvnitř těchto Výprachtických novin.

Na závěr nám dovolte, abychom Vám popřáli teplé a krásné jaro.


Související články:


Komentáře:








Kontrolní obrázek

Opište kód z obrázku


Pravidla a možnosti formátování:

  • Nepoužívejte HTML značky, stránky podporují formátování Texy!. Například nový odstavec získáte 2x odřádkováním, citace započněte znakem >, odkaz: "text odkazu":odkaz, **tučně**, *kurzíva* .
  • Adresy začínající na http:// budou automaticky převedeny na odkazy.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [2].
  • Povinné údaje jsou označeny *.